Dershaneler dönüşüm için sıraya girdi

Dershaneler dönüşüm için sıraya girdi

MEB, dershanelerin özel okula dönüştürülmesi projesinden geri adım atmayınca dershaneler de dönüşüm için sıraya girdi.

Bugüne kadar normal seviyelerde seyreden dershanelerin dönüşüm başvuruları, dershanelerin kapatılacağı 1 Eylül'ün yaklaşmasıyla birlikte rekor seviyelere ulaştı. Yedi dönem halinde dershanelerin özel okula dönüşüm başvuruları kabul edilirken, başvurular dördüncü dönemde rekor kırdı. Buna göre birinci dönem 326 dershane özel okula dönüşmek için başvururken, ikinci dönem 240, üçüncü dönem 182, dördüncü dönem ise 881 dershane dönüşüm için MEB'in kapısını çaldı. Böylelikle aralarında köklü dershanelerin de olduğu toplam bin 629 dershane dönüşüm listesine almış oldu.

Dershanelerin özel okula dönüştürülmesi projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'nın geri adım atmaması dershaneleri pes ettirdi.

Bugüne kadar normal seviyelerde seyrede dershanelerin özel okula dönüşüm başvuruları, 'geri adım olur mu' beklentisiyle istenilen seviyeye bir türlü çıkamamıştı.

Bu kapsamda Bakanlık, daha önce dershanelerin özel okula dönüşüm başvurularını yedi dönem halinde alınacağını duyurmuştu.

İlk dört dönemi kapsayan başvuruların alımını tamamlayan Bakanlık, her dönem sonunda dönüşüme başvuran dershanelerin listesini yayınladı.

Buna göre, dershanelerin kapatılacağı 1 Eylül 2015'e az bir süre kala dönüşüm başvurusunda rekor seviyelere ulaşıldı.

Bu kapsamda 6 Haziran-4 Ağustos 2014 tarihleri arasını kapsayan birinci dönemde 326 dershane dönüşüm için başvurmuştu.

5 Ağustos-27 Ekim 2014 tarihlerini kapsayan ikinci dönemde 240 dershane dönüşüm için başvururken, 28 Ekim-31 Aralık 2014 tarihleri arasındaki üçüncü dönemde ise 182 dershane özel okul olmak için sıraya girmişti.

2 Ocak-2 Mart 2015 tarihleri arasındaki dördüncü dönemde ise yapılan başvurular, ilk üç dönemdeki toplam başvuru sayısını geçti.

Bakanlığın açıkladığı rakamlara göre dördüncü dönemde arsa, öğrenci başına eğitim desteği ve kredi kolaylığı gibi teşviklerden yararlanarak özel okula dönüşmek için MEB'e başvuran dershane sayısı 881 olarak gerçekleşti.

Böylelikle aralarında köklü dershanelerin de olduğu toplam bin 629 dershane dönüşüm listesine almış oldu.

 

ERKEN BAŞVURAN KAZANIYOR

Mart ayı başında beşinci dönem başvurularını almaya başlayan Bakanlık, 7 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında da son başvuruları kabul edecek.

 

Dönüşüm programına erken başvuranlara Dönüşüm Programı Değerlendirme Formu üzerinde dönem önceliğine göre yüksek puan verilecek.

 

Gökhan Kaya

Türkiye

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.