Dershaneler Tarih Oldu, Eğitim Sil baştan!

Dershaneler Tarih Oldu, Eğitim Sil baştan!

Eğitimde yaşanan depremlerin belki de en büyüğü gerçekleşmek üzere. Geliyorum dedi, dedi ve geldi.Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Ve bu konunla statüleri değişen ya da kapanan sadece dershaneler olmayacak.

Çok büyük değişiklikler söz konusu özellikle de, bürokraside.

Kanunda, bütçe ve personele ilişkin geçiş hükümleri de belirlendi.  Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında Talim ve Terbiye Kurulu  üyesi, Müsteşar Yardımcısı, Genel Müdür, İnşaat ve Emlak Grup Başkanı ve Grup  Başkanı kadrolarında bulunanlar ile bakanlık taşra teşkilatında İl Müdürü, İl  Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü kadrolarında  bulunanların görevleri, düzenlemenin yayımı tarihinde hiçbir işleme gerek  kalmaksızın sona erecek.

Talim ve Terbiye Kurulu üyesi, Müsteşar Yardımcısı ve Genel Müdür  kadrolarında bulunanlar Bakanlık Müşaviri kadrolarına atanacak. Grup Başkanı ve  il müdürü kadrolarında bulunanlar grup başkanı ve il müdürü kadrolarına;  diğerleri ile şahsa bağlı şube müdürü kadrolarında bulunanlar ise eğitim uzmanı  kadrolarına getirilecek.

Grup Başkanı ve İl Müdürü kadrolarına atananlar, Öğretmen Yetiştirme  ve Geliştirme Genel Müdürlüğüne bağlı hizmet içi eğitim enstitülerinde  görevlendirilecek. Eğitim uzmanı kadrolarına atananlar, bakanlık merkez ve taşra  teşkilatında bakan tarafından belirlenen birimlerde sürekli görevle istihdam  edilecek.

Kanun yürürlüğe girdiği tarihte Milli Eğitim Başdenetçisi, Milli  Eğitim Denetçisi ve İl Eğitim Denetmeni kadrolarında bulunanlar Maarif Müfettişi,  Milli Eğitim Denetçi Yardımcısı  ve İl Eğitim Denetmen Yardımcısı kadrolarında  bulunanlar ise Maarif Müfettiş Yardımcısı kadrolarına atanacak.
Yapılanlar tasfiye mi, yeniden yapılanma mı, kadrolaşma mı yoksa bir reform mu?
Çok yakında belli olur…

Abbas GÜÇLÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum