Dershanelerden Erdoğan'a ortak tepki

Dershanelerden Erdoğan'a ortak tepki

Başbakan Erdoğan'a, dershaneler ortak tepki koydu. İşte dershane birliklerinin açıklaması;

Dersanalerden Başbakan Erdoğan'a ortak tepki. Aralarından ÖZ-DE-BİR, GÜVENDER, TÖDER'in bulunduğu dersane kurucuları birliği, dershanalerin okullara rakip olmadığı belirtilerek, söylenenin aksine bu kurumlarda özel ders alma imkanı olmayan orta halli ailelerin yararlandığı kaydedildi.

Özel dershaneleri temsil eden dernekler, hükümetin dershaneleri kapatma girişimiyle ilgili ortak açıklama yaptı. Özel dershaneler konusunun sektörle, eğitim yöneticileriyle tartışılması istenen açıklamada, "Özel dershaneler okul değildir, okula alternatif değildir. Okullar ile dershanelerin işlevleri farklıdır. Biri, diğerinin yerine geçirilemez." denildi.
 
Ortak açıklamada, dersanalerin özel eğitim kurumları olduğu belirtilerek, AB ülkeleri dahil olmak üzere Güney Kore, Hong Kong, Japonya ve Tayvan gibi Uzak Doğu ülkeleri ile ABD ve Kusey Amerika ülkeleri'nde benzeri eğitim kurumlarının bulunduğu belirtildi.

DERSANELER ORTA HALLİ AİLELER İÇİN FIRSATTIR
 
Dersanelerde, orta halli aile çocuklarının eğitim gördüğü belirtilirken 50 bini öğretmen 100 bine yakın personelin hizmet yaptığı kaydedildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:
 
Özel dershaneler, ders ihtiyacını karşılayan, özel ders alma fırsatı bulamayan, dar ve orta gelir düzeyindeki ailelere hizmet sunan kurumsal yapılardır.
 
Özel dershaneler okul değildir, okula alternatif değildir. Okullar ile dershanelerin işlevleri farklıdır. Biri diğerinin yerine geçirilemez. Bu bakımdan da kademeler arası geçişte talebi karşılayacak ve adil, nesnel, hakkaniyet ölçülerinde, güvenilir bir geçiş sağlayacak tedbirler için çaba göstermek gerekir."

KAÇAK/KORSAN EĞİTİM YAYGINLAŞIR

Yapılan açıklamada dikkat çeken bir diğer unsur ile derhanelerin kaldırılması halinde meydana gelebilecek olumsuzluklar oldu. Üstün performanslarıyla toplumda olumlu imaj oluşturan dershanelerin, eğitime erişimi yaygınlaştırdığı ve okul dışı zamanların kontrollü eğitim ortamlarında geçirilmesini sağladığı da göz ardı edilmemesi gerektiği belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Göz ardı edilmemesi gereken başka bir nokta da dershanelerin kapatılması durumunda kaçak/korsan eğitim öğretim faaliyetlerinin artacağıdır. Bu bakımdan dershaneleri eğitim sisteminin dışına çıkarmayı istemek yerine, dershanelerdeki eğitim birikiminden 'Nasıl daha iyi yararlanabiliriz?' sorusuna cevap aranmalıdır.
 
Özel dershane dernekleri ÖZ-DE-BİR, GÜVENDER, TÖDER olarak bu konuda söyleyecek çok sözümüz vardır, yapacak çok hizmetimiz olacaktır.



Kaynak : http://www.internethaber.com/dershaneler-erdogan-tepki-guvender-oz-de-bir-toder--462173h.htm#ixzz26wtCkMrj

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.