DES Gürkan Avcı'yı yeniden Genel Başkan seçti

DES Gürkan Avcı'yı yeniden Genel Başkan seçti

Demokrat Eğitimciler Sendikası'nın (DES) 2. Olağan Kongresinde Gürkan Avcı, yeniden Genel Başkan seçildi.

Sendika toplantı salonunda düzenlenen ve Ankara Elit Otel’de toplantıları yapılan DES’in 2. Olağan Genel Kurulunda; İshak Çelebi, Mehmet Zülfikar Kotanlı, Lokman Erdoğan, Yusuf Karataş, Şükrü Mutlu ve Mustafa Topal, Hüseyin Akça, Enver Şahin, Eyüphan Kaya, Ali Keskin, Yılmaz Karadağ, Aslıhan Avcı, Mustafa Sarıca, Cevat Çataloğlu, Pınar Keskin, Şeyhmuz Özcan, Mekselina Avcı, Nuran Şahin, Mervem Öztürk, Mustafa Aydoğdu, Kadir Arslan, Bekir Önsel, Mustafa Beköz, Nurettin Tüy, Ferhan Avcı, Yunus Emre Kılınçel, Süleyman Hilmi Kılınç, Pelin Özçelik, Erol Güneş, Gülşah Doğanay, Nihat Örs, Orhan Gökçe Genel Merkez Yönetim, Disiplin ve Denetim Kurulları üyeliklerine seçildi.

 

Yeniden Genel Başkan seçilen Gürkan Avcı seçim sonuçlarıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu; “ DES’in 2. Olağan Genel Kurulunun ve seçim sonuçlarının mensuplarımız, tüm eğitim çalışanları, öğrenci ve velilerimiz ile milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bize verilen emanete hakkıyla sahip çıkacağız. DES, yeni ve güçlü Türkiye'nin büyük diriliş hamlesine her şeyiyle, ruh ve gönülleriyle destek veren bir anlayışla bütün eğitimcileri ve sendikaları kucaklayarak yoluna devam edecektir.

 

Demokrat Sendikalar Konfederasyonu’nu (DESKON) kurmak için, Türkiye’de sendikal hareketin daha da güçlenmesi için yoğun bir çalışma programı örgütleyeceğiz. Yozlaşan, siyasallaşan, amaç ve hedefinden uzaklaşan mevcut sendikal anlayış ve alışkanlıklara karşı, demokrat ve bağımsız sendikacılığın en güzel örnekleriyle mukabelede bulunacağız.

 

Yeni ve büyük Türkiye’yi kurmak, sendikal harekete ortak bir yönelim tespit etmek ve ülkemizde en muasır eğitim sistemini tesis etmek için ‘Proje Sendikacılığı’ diye yeni bir kulvar açacağız. Türkiye’deki sendikacılık ile Dünya sendikacılığı arasındaki ilişkileri de güçlendirecek, uluslar arası sendikal birlikler örgütleyecek ve ülkemizdeki sendikal hareketin ortak yürüyüşünü bütün eğitim çalışanlarını kucaklayarak kuvvetlendirmeye çalışacağız.

 

Yeni Anayasa, Çözüm Süreci ve YÖK kanunu gibi Türkiye’nin önünde duran tüm sorunların çözümüne en proaktif katkılarda bulunmak için ayrım gözetmeksizin tüm siyasi partiler ve ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmeler yapacak, proje ve raporlarımızı paylaşmak için nitelikli bir ziyaret trafiği planlayacağız.

 

Efektif ve gerçekçi bir vizyonla çözüm önermediğimiz hiçbir konuda eleştiri yapmak kolaycılığına düşmeyecek, siyasi değil sendikal muhalefetle, yıkıcı değil yapıcı eleştirilerimizle yol gösterici, doğruları pekiştirici, müzakereci, müşavereci, kulis ve diploması gibi enstrümanları en keyfiyetli şekilde kullanan bir kültür sendikacılığı yapacağız. Herhangi bir siyasi kuruluşa etiketlenmemiş, tüm eğitim paydaşları olan eğitim çalışanlarının, öğrencilerin, velilerin sendikası olacağız.

 

Biliyoruz ki, Türkiye’nin yılların birikimi yapay, ithal ve birbirini öğüten sorun stokları var. Eğitim sisteminin ve tüm eğitim bileşenlerinin de kangren haline gelmiş stratejik, konjonktürel, yapısal, mesleki, özlük, ekonomik ve demokratik yığınla problemi bulunuyor. Eğitimden başlayarak, demokratik anlamda önümüzdeki tüm barikatların kaldırılmasına çalışacağız. Çağdışı yasaklar, amalar, fakatlar, korkular, vehimler, izm savaşları, bilgi kargaşası ve darbeler, muhtıralar, ithal düşmanlıklar, yabancı patentli oyunlar, kopye ve tercüme reformlar Büyük Türkiye hedefine odaklanmamızı geciktirdi. Ama biz ne olursa olsun Türkiye’nin sorunlarını çözümsüz, çözümleri imkânsız görmüyoruz. Kararlığımıza, sağlam irademize, coşkulu direncimize, dik ve tok duruşlu bağımsız sendikamıza ve demokrat üyelerimize inanıyor ve güveniyoruz. Bu minvalde sendikal mücadelemizi güçlendirmek, örgütlenmemizi tamamlamak, kardeşliğimizi ve dayanışmamızı artırmak ve böylece geleceğe, ileriye şahlanarak yürümek ve tabidir ki yılmadan, ısrarla ve kararlılıkla başarmak mecburiyetinde ve azminde olacağız.”

 DES GENEL MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.