Dev derbi nefes kesti! Kazanan Beşiktaş

Dev derbi nefes kesti! Kazanan Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde Beşiktaş, Olimpiyat'ta Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek zirveye yerleşti.

Olimpiyat Stadı'nda öyle bir derbi oynandı ki her saniyesi nefesleri kesti... Sezonun ilk derbisinde Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek liderlik koltuğuna oturdu.  
 
20. dakikada Simon Kjaer kendi kalesine attığı golle Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. 4 dakika sonra Mario Gomez, farkı 2'ye çıkaran isim oldu: 2-0. 32. dakikada ise Tosic kaleyi şaşırdı, derbide fark 1'e indi: 2-1. 38. dakikada Lazar Markovic sakatlanarak yerini Volkan Şen'e bıraktı. 65. dakikada oyuna sonradan giren Van Persie, Volkan Şen'in asistinde skoru dengeledi: 2-2. Bu golde 'top çizgiyi geçti mi, geçmedi mi' tartışmaları yaşandı. 74. dakikada Mario Gomez, Kara Kartal'ı bir kez daha öne geçirdi: 3-2. 80. dakikada Van Persie direğe takıldı, dönen topun ardından inanılmaz bir de gol kaçırdı. 4 dakika uzatma verilen derbiyi Beşiktaş 3-2 kazandı.  


  
Bu sonucun ardından Beşiktaş, 13 puana yükselerek averajla zirveye yerleşti. Aynı puandaki Fenerbahçe ise 2. sırada yer aldı.   

Beşiktaş: 3 - Fenerbahçe: 2

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Halis Özkahya, Baki Tuncay Akkın, Hakan Yemişken

Beşiktaş: Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, Tosic, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Sosa, Olcay Şahan, Gomez

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Alves, Kjaer, Caner Erkin, Ozan Tufan, Mehmet Topal, Meireles, Markovic (Dk. 38 Volkan Şen), Nani, Fernandao

Goller: Dk. 20 Kjaer (Kendi kalesine), Dk. 24 Gomez (Beşiktaş), Dk. 32 Tosic (Kendi kalesine) (Fenerbahçe)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.