Devlet Bahçeli istifa etmeli

Devlet Bahçeli istifa etmeli

MHP tüzüğüne göre Devlet Bahçeli istifa edecek mi?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın işaret ettiği MHP Tüzüğü'nün 63. maddesini Genel Başkan adayı Sinan Oğan değerlendirdi. Oğan, "Sayın Bahçeli'nin MHP'yi seçimli kurultaya götürebilmesi için istifa etmesi gerekir" dedi. Yargıtay kararını değerlendiren Ceza Hukuku Profesörü Ersan Şen de, "İş sonuçlandı. Yargıtay süreci tamamlandı. Tashih süreci de mümkün olmadığından kararın gereği yerine getirilmeli" ifadelerini kullandı.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'de olağanüstü kongre toplanmasına ilişkin kararını oy birliğiyle onadı.

Bunun üzerine MHP'den ilk açıklamayı yapan Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Tüzüğümüzün 63. maddesinin Genel Başkanımıza verdiği yetkiye dayanarak, Sayın Genel Başkanımız bir karar almak suretiyle 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde MHP'yi olağanüstü ama seçimli kurultaya götüme kararı almıştır" dedi.

OĞAN: BAHÇELİ İSTİFA ETMELİ

Yalçın'ın açıklamasını HABERTÜRK TV'ye değerlendiren Oğan, MHP Tüzüğü'nün 63. Maddesi'nin uygulanabilmesi için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin istifa etmesi gerektiğini söyledi. Oğan, "Sinan oğan: Sayın Bahçeli'nin MHP'yi seçimli kurultaya götürebilmesi için istifa etmesi gerekir" dedi.

ERSAN ŞEN: İŞ SONUÇLANDI

Yargıtay'ın kararını HABERTÜRK TV'ye değerlendiren Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen şunları söyledi:

"İş sonuçlandı. Yargıtay süreci tamamlandı. Tashih süreci de mümkün olmadığından kararın gereği yerine getirilmeli. Çağrı heyeti de tüzük değişikliği kurultayı için tarih belirleyecek. Tüzük değişikliğinden sonra yapılacak yeni bir olağanüstü kurultay sonrası seçimli kongre yapılabilmesi mümkün. Kesinleşmiş kararın gereği neyse yapacaklardır."

 

İŞTE MHP TÜZÜĞÜ'NÜN 63. MADDESİ Olağan ve olağanüstü olmak üzere iki farklı Büyük Kongre toplantısı düzenlenebilir. Büyük Kongrenin olağan toplantıları Merkez Yönetim Kurulunun tespit edeceği yer ve zamanda yapılır. Ancak bu toplantılar arasında geçecek süre iki yıldan az, üç yıldan fazla olamaz. Olağanüstü büyük kongre toplantılarına ise Genel Başkan ve Merkez Yönetim Kurulunca gerek görülen hallerde veya Büyük Kongre delegelerinin en az beşte birinin imzaları ile birlikte noterce onaylı yazılı talebi üzerine çağrılabilir. Bu toplantılarda sadece toplantı gündeminde yer alan konular görüşülür ve karara bağlanır, olağanüstü toplantılarda seçim yapılamaz. Büyük Kongre gündemini Merkez Yönetim Kurulu hazırlar. Olağanüstü toplantının gündemi ise, davet yapan organca düzenlenir. Gündemsiz olağanüstü toplantı talebinde bulunulamaz. Büyük Kongrenin toplanacağı günü, yeri, saati ve gündemi ile çoğunluk sağlanamadığı takdirde yapılacak ikinci toplantıya ilişkin hususlar kongreden en az 15 gün önce il başkanlıklarına bildirilir ve mutat vasıtalarla ilan edilir. Toplantının yeri, zamanı ve gündemi ile ikinci toplantıya dair hususlar ve Büyük Kongre üyelerini gösterir delege listesi, kongre toplantısından en az 15 gün önce yetkili ilçe seçim kurulu başkanına bildirilir. Bu liste, Büyük Kongrede yoklama cetvelini teşkil eder.

Habertürk

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.