Dijital Pazarlama Çağı

Dijital Pazarlama Çağı

Geleneksel pazarlama yönteminin uzun yıllar başarılı olmasının ardından artık yavaş yavaş etkisini kaybettiği bu dönemde şirketleri başarıya götüren dijital pazarlamadır.

Geleneksel pazarlama yönteminin uzun yıllar başarılı olmasının ardından artık yavaş yavaş etkisini kaybettiği bu dönemde şirketleri başarıya götüren dijital pazarlamadır. Pazarlamanın temel prensiplerinin ışığında internet, sosyal medya ve mobil platformlarda sürdürülen müşteri deneyimi odaklı bir anlayıştır.

Akıllı telefonlar, tabletler gibi hayatımızın hemen hemen tamamını kapsayan teknolojiyi kullanmayan şirketlerin reklamlarının artık etkili olması eskisi kadar kolay değildir. Sosyal ağlarda müşterileriyle iletişim kurmayan markaların, mobil platformlarda uygulamaları olmayan şirketlerin, internette aktif olarak reklamları bulunmayanların başarıyı yakalama şansı çok düşüktür.

Artık üretilen mal ve hizmetlerin internet aracılığı ile potansiyel müşterilere ulaştırılmasını amaçlayan dijital pazarlama , pazarlama anlayışını kökten değiştirmiştir. Sosyal medyada, bloglarda, internet sitelerinde, online PR çalışmalarında, logo ve renk gibi marka değerlerinde kullanılan dijital pazarlama; bütçe ayırdığınız, gerekli özeni gösterdiğiniz taktirde satışlarınızda artış olarak size dönüş sağlar. Başarılı olmak için tekniklerinin iyi bilinmesi gerekir. İçerik pazarlama teknikleri, sosyal medya araçları, mobil araçlar, site içi kampanyalar, çerezlerle hedef belirleme gibi teknikler ile teknoloji çağına şirketinizi adapte etmelisiniz.

Şirketinizin geleceği ve satışları için bu kadar büyük bir önemi olan dijital pazarlama; uzmanlarla çalışmanız gereken mühim bir süreçtir. Geleneksel pazarlama prensiplerini dijital ortamlara entegre edebilen, eğitimleri tamamlamış, teknoloji ile iç içe olan kişilerle çalışmak şirketinizin gelişimine destek olacaktır.

Yaşam tarzımız ve alışveriş rutinlerimiz artık tamamen değişmiş durumda. Arkadaşlarımızla iletişime geçerken, bir konu hakkında fikrimizi belirtirken, sevdiklerimizin anılarını takip ederken, gündeme hâkim olurken hep sosyal ağları kullanıyoruz. Bu kadar yoğun kullanılan internet ortamında firmanız aktif değilse başarılı olma şansınız maalesef ki çok düşüktür.

Dijital pazarlama ölçümleyebildiğiniz bir pazarlama türüdür. Geleneksel pazarlamada verdiğiniz reklamın hedef kitleye ulaşıp ulaşmadığını ne kadar işe yaradığını ne kadarının satış olarak geri döndüğünü ölçmeniz çok mümkün değilken, dijital pazarlama da bu rakamları çok rahat elde edersiniz. Bu size pazarlama stratejilerinizde çok büyük bir koz verir.

Değişmeyen her şey geride kalmaya mecburdur. Dijital pazarlama çağına ayak uydurmak zorundayız. Çok genişleyen ve her gün yeni şeyler üreten bir sektör olduğu için bu değişimi ne kadar kısa sürede şirketinize entegre ederseniz o kadar kazançlı çıkarsınız. Teknolojinin size sağladığı imkanlardan faydalandıkça çok daha fazlasının geldiğini göreceksiniz. Markanızın adını kullanan, yorumlar yapan her kullanıcının sizin için çalışan bir pazarlamacı olduğunu bir düşünün.

Bir sonra ki konumuz olan Dijital Pazarlama Eğitimi Almadan Önce Bunları Biliyor Musunuz? başlıklı yazımızı okumanızı öneririz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.