Dikkat! Şiddetli yağış geliyor

Dikkat! Şiddetli yağış geliyor

Şemsiyenizi hazırlayın, yağmurluklarınızı çıkartın. Yeni günde hava nasıl olacak? Sıcaklıklar ne yönde değişecek?

 

eteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yurdun büyük bir bölümünde yaşanan yağışsız haftanın ardından yarın ülkenin kuzeybatı kesimlerinin Karadeniz üzerinden gelen, Güneydoğu kesimlerinin ise güneyden gelen yağışlı hava kütlelerinin etkisine girmesi bekleniyor.
 
7 İL İÇİN UYARI
 
Yarın yağış etkisinde kalacak iller şöyle;
 
*İstanbul
*Kocaeli
*Kırklareli
*Kahramanmaraş
*Osmaniye
*Sivas
*Kayseri 
PAZAR GÜNÜ SAĞANAK YAĞIŞ VAR
Tahminlere göre, 21 Ekim Pazar günü yurdun güney ve batı bölgelerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz İç Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu’nun doğusuyla Doğu Anadolu’nun güneydoğusu sağanak ve yer yer gök gürültülü yağışlı geçecek. Yağışlar İstanbul, Kırklareli ve Çanakkale’de kuvvetli (20-50 kilogram/metrekare) Antalya il genelinde şiddetli (75-100 kilogram/metrekare) ve yer yer aşırı (metrekareye 100 kilogramdan fazla) olacak.
SICAKLIK AZALIYOR
Hava sıcaklığı, yarın kuzeybatı kesimlerle Güneydoğu’da 2-4, pazar günü yurdun güneybatı kesimlerinde 4-6 derece azalacak. Yurt genelinde mevsim normalleri civarında ve yer yer üzerinde seyretmeye devam edecek.
Rüzgar, pazar ve pazartesi günleri Marmara, Batı Karadeniz kıyıları ve Kuzey Ege’de kuzeydoğu yönlerden zaman zaman kuvvetli (40-60 kilometre/saat) esecek.
Yetkililer, ilgilileri ve vatandaşları yağışlar konusunda dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
YURTTA HAVA DURUMU
MARMARA:Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İstanbul, Kırklareli, Kocaeli ve Çorlu, akşam saatlerinden itibaren bölgenin kuzey ve doğusu ile Çanakkale çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.
EGE:Kuzeyi ile zamanla bölge geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Afyonkarahisar çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.
AKDENİZ:Doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Kahramanmaraş ve Osmaniye, gece saatlerinde Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU:Parçalı zamanla bölge geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kayseri, Nevşehir, Sivas ve Yozgat, akşam saatlerinden itibaren Kırşehir, Kırıkkale, Aksaray ve Konya, gece saatlerinde Ankara ile Eskişehir çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ:Kıyı kesimleri ile zamanla bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak ve Hakkari, öğle saatlerinde bölgenin güney ve batısı ile Erzurum ve Ağrı çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
 
 
Kaynak : http://www.internethaber.com/sicak-yagis-meteoroloji-genel-mudurlugu-marmara-ege-akdeniz-karadeniz-hafta-sonu-470352h.htm#ixzz29u7mB5dL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.