DİNÇER Eleştirilere Cevap Verdi, Destek istedi!

DİNÇER Eleştirilere Cevap Verdi, Destek istedi!

DİNÇER Eleştirilere Cevap Verdi, Destek istedi!

"Özüre bağlı atamalar için azami şekilde çalışıyoruz ama elimizden geleni yapamıyorsak tüm kamu oyunda yapılan bu lobi faliyetlerinin öğretmenlerin aleyhine döneceğini söylemek isterim." diyen Bakan Dinçer'in öğretmenlere mesajları şöyleydi:


BİN ÖĞRETMENİ MAĞDUR ETMEK İSTEMEDİK

5. ve 4. sınıfı okutanlar bu yıl 1. sınıf okutacaklar her yerde 2 misli sınıf öğretmeni oldu.Bunun telfisi için çalışmamız lazımdı. Bin öğretmeni mağdur etmek istemedik onun için öğrencileri onlara göre paylaştırmaya çalıştık. Ama şuanda yaklaşık 7 bin sınıf öğretmeni eş durumundan yer değiştirmek istiyor. ben herkesin eşiyle mutlu olmasını istiyorum. Doğuda çalışan bir hanım öğretmen Uşak'taki eşinin yanına gitmek istiyor peki neden Uşak'taki eş doğuya gitmek istemiyor. Şu anda yaklaşık 33 bin norm fazlası öğretmen var. Peki atama talep edenlerden çok etmeyenlere soruyorum.


BİR ÖĞRETMENİN MALİYETİ 3 BİN LİRA

İstanbul ve Ankara'da tam 33 bin norm fazlası öğretmen var. Bunun 13 bini sınıf öğretmeni. Büyük şehirlerde yığılmışlar. Bir öğretmenin devlete aylık maliyeti 3 bin lira, yıllık 36 bin lira.

33 bin öğretmenin maliyetinin ne olduğunu hesaplayanlar var mı?

33 bin öğretmenin yıllık maliyeti 1.1 milyar TL. Bu maliyete yeteri kadar faydalanamayacağımız öğretmenler için katlanacaksak ülkenin menfaati açısından bunun düşünülmesi lazım.

BİZ DEĞİŞMEK ZORUNDAYIZ

Uzun vadeli ve kalıcı politikalar üretmek için çalışıyoruz. Herkesi tatmin etmeyebilir. Biz değişmek zorundayız. Şimdiye kadar öğretmen meselesi üzerinde durdum. Öğretmenlik mesleğine karşı alışkanlıklarımızın değişmesi gerekiyor. Türkiye'deki eğitim sisteminin değişmesi gerekiyor!

DAHA KÖTÜ BİR YIL YAŞAMAYACAĞIZ

Kısaca yaptığımız şeyin sonuçları henüz belli değil. Daha önceki sistemle herkes çok başarılı ve memnunduk diyorsa biz yaptığımız değişiklikler için özür dileyelim. Biz değişmek istiyoruz arkadaşlar:
Biz dünyada küresel düzeyde yarışan öğrenciler için istiyoruz bunun içinde bunları yetiştiren öğretmenler istiyoruz.

Bazı iftiralarla karşı karşıyayız. Pek çok sendikacı, köşe yazarı, gazeteci veryansın ediyor. Bu sene eğitim sisteminde yapılacak değişikliklere rağmen önceki yıldan daha kötü bir yıl yaşamayacağız!

NE ZAMAN KİME DESTEK VERECEKSİNİZ

Okullar açıldığında mahcup olacak biz olmayacağız. Geçen yıl 60 ila 72 yaş arası çocukların yüzde 70 i geçen yıl zaten okul görmüştü. Siz şahitsiniz. Ayrıca normal şartlarda ilköğretime aldığımız çocuklarımızın yaşlarını sadece 2 ay öne çekiyoruz. Eğer bu konuda bize şimdi destek vermeyecekseniz ne zaman destek vereceksiniz ve kime destek vereceksiniz?

Geçen yıl Türkiye'de eğitim sisteminde okulların yaklaşık yüzde 24 ünde ikili sistem vardı. Bu sene bundan fazla olmayacak. O zaman ikili sistem üzerinden bu yeni sistemi eleştirmenin siyasi bir nedenden başka ne nedeni olabilir?

Erken okula başlamayla ilgili 2 kesim ideolojik bir şekilde bizle mücadele ediyorken sizlerden bu sisteme sahip çıkmanızı hassasten istiyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.