Dinçer, "sorun okul yöneticilerinde"

Dinçer, "sorun okul yöneticilerinde"

Dinçer Okul Yönetimlerini Eleştirdi. Sorun Yöneticilerde

 

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ömer Dinçer,okulların sorunu çözecek kaynaklarının bulunduğunu belirterek ''Bu kadar kaynak varken hala bir okulumuzun sorunu varsa aslında orada kaynak sorunu değil yönetim sorunu yönetici sorunu var diye düşünüyorum'' dedi.
 
Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen Eğitimve Öğretimde Yenilikçilik Ödül törenine, MilliEğitim Bakanı Dinçer, bazı AK Parti milletvekilleri, Bakanlık yetkilileri, proje sahibi halk eğitimmerkezi müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve diğer ilgililer katıldı.
 
Bakan Dinçer, burada yaptığı konuşmada, bir konuyu dert edinen bir sorunu çözmek isteyen insanların önünde hiçbir engel olmadığını belirterek, büyük gücün insanın kabiliyeti ve düşüncesi olduğunu dile getirdi.
 
MEB olarak her yıl onlarca bireysel sorun nedeniyle eleştirildiklerini ifade eden Dinçer, 42 bin okul içerisinde tamiri vaktinde yetişmeyen bir okul bile varsa onun için eleştirildiklerini dile getirerek, projelerle öğretmenlerin bu sorunlara çözüm bulduğunu söyledi.
 
Kaynak sorunu yok, yönetim sorunu var
Geçmişte bazı okul yöneticilerinin, okullara kayıt döneminde bağış alınmasına ilişkin tartışmalar yaşanırken ''okulun başka gelirleri olmadığı'' yönünde itirazları olduğunu ancak onları çok ciddiye almadıklarını anlatan Dinçer, aslında okulların sorunu çözecek kaynakların bulunduğunu belirterek ''Bu kadar kaynak varken. Hala bir okulumuzun sorunu varsa aslında orada kaynak sorunu değil yönetim sorunu yönetici sorunu var diye düşünüyorum'' dedi.
 
Projelerin büyük imkanlarla hazırlanamadığını, iyi bir fikirle, kendini adamış bir öğretmen ve yöneticiyle gerçekleştirildiğini vurgulayan Dinçer, meseleye ülke açısından bakıldığında da sorunların çözümünün bir fikir ve kendini adama meselesi onun dışındakilerin tali faktörler olduğunu belirtti.
Sürekli yenilik içerisinde olduklarına işaret eden Dinçer, 700 bin öğretmenle aslında destan yazdıklarını bunların içerisinden çıkan bir kaç olumsuz hadiseden dolayı eleştirilmelerinin kendilerini üzdüğünü kaydetti.
 
Yapılan her olumlu çabanın yanında olduklarını vurgulayan Dinçer, bunu öğretmenlerin bilmesini istediğini söyledi.
 
Yapısal düzenlemelerin toplumun beklentilerini karşılamayı ve gelişmiş ülkelerle Türkiye'nin eğitim sistemi arasındaki farkı gidermeyi amaçladığını vurgulayan Dinçer, eğitim sistemindeki çalışmaların başarılı olmasının eğitimin her kademesinde gerekli düzenlemelerin yapılmasına bağlı olduğunu dile getirdi.
 
Eğitim yöneticilerinin beşeri kaynakları etkili ve verimli bir şekilde kullanmasını istediklerini anlatan Dinçer, otoriter bir yönetimde, ne kadar kabiliyetli olunursa olunsun insanların o kabiliyetlerini ortaya çıkarmaları ve bunun üzerinden yeni bir şey üretmelerinin çok mümkün olmadığını, bu sebeple milli eğitim sisteminin merkeziyetçilikten uzaklaştırılması, otoriter yönetim tarzından ayrılması gerektiğinin altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum