DİNÇER, yine okul müdürlerine yüklendi

DİNÇER, yine okul müdürlerine yüklendi

Gazeteci Fatih ALTAYLI’nın bugünkü köşesinde Milli Eğitim Bakanı Sayın Dinçer'in okul müdürlerimizi hedef alan bazı sözleri üzerini Eğitim Yöneticileri Sendikası bir basın açıklaması yaptı

Eğitim Yöneticileri Sendikası tarafından yapılan basın açıklaması

Gazeteci Fatih ALTAYLI’nın bugünkü köşesinde Milli Eğitim Bakanı Sayın Dinçer okul müdürlerimizi hedef alan bazı sözler söylemiştir.

Dinçer’in müdürleri hedef alan sözleri;

- “Bağış alınmayacak dedim ama arkasında durdum. Denetim yaptım. Bağış aldığını tespit ettiğim 3 bin küsur okul müdürüne topladığı bağış miktarına göre yaptırım uyguladım. İşin ilginci, bu bağışlar genelde iyi durumdaki okulların müdürleri tarafından toplanıyor. Oysa ihtiyaç yok. Okulların her türlü gereksinimi bakanlık ve il özel idareleri tarafından yaptırılıyor. Bu bağışları incelettim. Genelde müdürlerin ağırlama giderleri için kullanılmış. Milli eğitimde böyle bir şey olmamasına karşın müdürler kendilerine sekreter tutmuşlar bu paralarla. Şimdi alınmayacak. Alanı cezalandıracağım.”

- “Derslik sıkıntısı had safhadayken, okullarda yaptığım incelemelerde çok ilginç bir durumla karşılaştım. Pek çok okulda kendilerine ayrılan odaları beğenmeyen ve küçük bulan müdürler, derslikleri kendilerine oda yapmışlar. Yetmemiş. Bir dersliği de yardımcılarına oda olarak tahsis etmişler. Zaten derslik sıkıntısı olan yerde bir de durduk yerde iki derslik kaybetmişiz. Hemen bunların tespitlerini yaptırdım ve müdürlere bir yazı yollayarak bu odaları boşaltmalarını söyledim. Biraz bozuldular ama mecburen boşalttılar.”

 

Sayın Bakan’ın bu sözleri üzerine  EĞİTİM YÖNETİCİLERİ SENDİKASI olarak belirtmek istiyoruz ki;

-       Sayın Bakan’ın sözlerinden okul müdürleri alınan bağışların tamamını ağırlama ve sekreter için kullanılmış gibi anlaşılıyor. Bilinmelidir ki okullarımızın çoğunda memur ve hizmetli bulunmamakta, sekreter olarak tabir edilen kişiler temizlik, yazışma, kayıt vb. işlerde yöneticilere yardımcı olmaktadırlar. Ayrıca okulların her türlü gereksinimi bakanlık ve il özel idareden karşılanıyor olsaydı okul-aile birliğine bağış toplama yetkisi verilmezdi, çünkü Bakanlık ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden okula gelen yazılarda bazı işlerin yerel imkanlarla yapılması istenmektedir. Yerel imkan denildiğinde ise “ilk akla gelen” okul-aile birlikleridir.
 
-       Okul müdürlerimizin okulun ihtiyacı olduğu halde küçük diye odasını daha büyük bir derslikle değiştirmesi ise özellikle büyük şehirlerimizin merkezi okullarında söz konusu değildir. Okulun planında müdür odası neredeyse orası kullanılmaktadır. Hatta çoğu müdürümüz kendi odası büyük ise orayı derslik yapmış daha küçük bir odaya geçmiştir. Sayın Bakanımızın bahsettiği okullar genellikle taşrada, öğrenci sayısının az olduğu, dersliğe ihtiyacı olmayan yerlerdir.

 

Keyfi olarak sekreter tutan, ihtiyaç olduğu halde dersliği oda yapan müdür var ise onların zaten bu mesleği yapmaması gerekmektedir. Ve derhal görevden alınmalıdır. Ancak hiçbir okul müdürü keyfi olarak ne sekreter tutar, ne de dersliği alıp kendine oda yapar. Bu durum okulun ve çevrenin şartlarına göre gerekliyse yapılabilir. Sayın Bakanımızın ve Kamuoyunun bunları da bilmesini istiyoruz.

 

Kamuoyuna duyurulur.

 EYSEN GENEL MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum