Dinçer’e 2 soru önergesi, 2 yanıltıcı bilgi

Dinçer’e 2 soru önergesi, 2 yanıltıcı bilgi

TBMM ‘ye verilen iki soru önergesine Bakan Ömer DİNÇER imzasıyla verilen cevaplar eğitimcileri şaşırtıyor. Ve bu cevaplar “Bakan DİNÇER Yanıltılıyor mu?” Sorusunu gündeme taşıyor.

Birinci Önerge: Mayıs ayında yapılan İsteğe Bağlı Yönetici atama duyurusunda İstanbul Lisesinin (Eski adıyla İstanbul Erkek Lisesi) münhal bulunan müdürlük kadrosu listelerde yer alırken başvuruların başlaması aşamasında listelerden çıkarılmış ve MEBBİS’e yansıtılmamıştır. Bu konu ile ilgili soru önergesine Sayın DİNÇER;

Şeklinde cevap vermiştir.

Cevaba göre listeden çıkarma işlemi olmamıştır. Oysa ki benim de şahit olduğum bir şekilde listeden çıkarmaişlemi gerçekleşmiştir. Bunu ispatlamak adına duyurunun yer aldığı Zip dosyası görüntüsündeki tarihlerincelendiğinde gerçek ortaya çıkmaktadır. İlk dosyada 31. Sırada İstanbul Lisesi yer alırken daha sonra yayımlanan listede yer almadığı görülmektedir.

İLK LİSTE: (Tarih 10.05.2012)

DEĞİŞTİRİLDİKTEN SONRAKİ LİSTE (Tarih 18.05.2012)

Gerçek burada ortaya çıkmaktadır.

Listenin değiştirilmemiş olduğunu kabul etsek bile yönetmelikte münhal kadroların duyurulma zorunluluğuna rağmen bu okula başvuru neden alınmamıştır? sorusu cevapsız kalmaktadır.

İkinci soru önergesine bakalım:

Bu önergede dün Anadolu Ajansının da haber geçtiği http://www.memurlar.net/haber/288473/ gibi Anadolu Lisesi Öğretmenlerinin atanması konusu gündeme gelmiştir. Verilen cevap;

Şeklindedir. Burada da yanıltıcı cevaplar vardır.

Burada geçen dönüşen Anadolu Liselerinde genel lise bölümünde sınavsız atananlar, Anadolu bölümünde ise sınavkazanan Anadolu Lisesi Öğretmenlerinin görev yaptığı doğru değildir.

Çünkü;

1- Dönüşen okullardan şu ana kadar hiç Anadolu Lisesi öğretmeni olmayan okullar dahi vardır.

2- Genel Lise bölümü kalmadığı, tüm sınıfları Anadolu Lisesi olduğu halde 2010 yılında çıkarılan mevzuata göre buokullara sınavsız atanan öğretmenlerimiz vardır.

Yine cevapta geçen; norm güncelleme çalışmaları yapılacağı ve bu işlemlerden sonra Anadolu Liselerine sınavla atama yapılacağı hususu da yanıltıcıdır.

Norm güncellemeleri bugünlerde yapılmaktadır. Norm güncellemelerinde Anadolu-Genel Lise ayrımı yapılmadığından atamaların sağlıklı yapılması mümkün olmayacaktır. Çünkü sayın bakana sorulan;

Sorusu cevapsız bırakılmıştır.

MEB’in bu noktada beklentilere cevap verebilmesi ve mağduriyetleri minimize etmesi için; Dönüşen okullarda normhesaplamasının geçmişte olduğu gibi Anadolu Normunun ayrı Genel Lise normunun ayrı tanımlanması gerekir. Bu tanımlamadan sonra çıkılacak duyuruda Anadolu türünde çalışan ve sınavsız atanan öğretmenlerin bulunduğu kadrolar da açık gösterilmelidir.

Bu açıklamamızdan Sınav kazanan ya da girmeyen ya da girip kazanamayan öğretmenleri kıyasladığımız anlaşılmamalıdır. Fakat var olan bir hukuk kuralını uygulamak hukuk devletinin gereği, sınav kazanıp atama bekleyenlerin öğretmenlerin bu taleplerini karşılamak verilen hakkın teslim edilmesi aynı zamanda devlet ciddiyetinin gereğidir.

Bu örnekler; soru önergelerine cevaplar bizzat sayın bakan tarafından değil bürokratları tarafından hazırlandığından “Bakan DİNÇER yanıltılıyor mu?” sorusunu akla getirmektedir. Kaldı ki, TBMM gibi bir kuruma verilen cevapların daha ciddi ve gerçekçi olması gerekir.

 

Saygılarımla…

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.