Dini vakıf ve derneklerde şeffaflık dönemi geliyor

Dini vakıf ve derneklerde şeffaflık dönemi geliyor

Diyanet, FETÖ benzeri yapılarla mücadele ve samimi din hizmeti veren cemaatlerin zan altında kurtarılması için başlattığı çalışmayla cemaat ve tarikat temsilcileri ile ön görüşme başlattı.

"Dini cemaat" kisvesi altında örgütlenen FETÖ benzeri yapılanmaların engellenmesi ve samimi din hizmeti kapsamında faaliyet gösteren cemaatlerin zan altından kurtarılması için harekete geçti. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in öncülüğündeki heyet, "cemaatlerin devlet denetiminde şeffaflaşması" konusunu tartışmaya açtı. Toplantıların ardından, konuya ilişkin kapsamlı rapor hazırlanacak ve cemaatlerin şefaflaşması için yol haritası belirlenecek. Söz konusu görüşmelerin önümüzdeki günlerde sona ermesi bekleniyor.

FETÖ'yle eşit olamaz!

Cemaat ve tarikat temsilcileri ile yapılan görüşmelerde, "hizmet hareketi" maskesi altında sinsice örgütlenen ve 15 Temmuz ihanet girişimine kalkışan FETÖ yapılanmasıyla samimi din hizmeti veren cemaat ve tarikatların aynı kefeye konulmadığı ve konulmayacağı özellikle vurgulandı.

ŞAİBELİ BİLGİLERDEN KAÇINILMALI

Din İşleri Yüksek Kurulu vakıf, dernek kurmuş yapılara da şu önerilerde de bulundu: Topluma hangi ilkeler çerçevesinde hizmet edeceğini açıkça anlatmalı. Her yapı topluma neyi vaat etmişse bunun dışına çıkamamalı.

Hiçbir yapı şaibeli dini bilgilere başvurmamalı. Dini istismar ederek kişilerin kendi şahsı ve egosunu tatmin etmeye kalkışması engellenmeli. Din eğitim ve öğretim politikaları yeniden değerlendirilmeli. (NTV)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.