DİSK pes etti: Yolu açın evimize dönelim

DİSK pes etti: Yolu açın evimize dönelim

DİSK Genel Başkanı Kani Beko şimdilik Taksim'e yürümekten vazgeçtiklerini açıkladı

 

Olayların ardından DİSK Genel Başkanı Kani Beko sendika genel merkezi önünde bir açıklama yaptı. Kendilerine karşı müdahalenin bir terör olduğunusöyleyen Beko, Taksim'e yürümekten şimdilik vazgeçtiklerini ve olaysız dağılacaklarını duyurdu.

Başbakan, İçişleri Bakanı ve İstanbul Valisini şiddetle kınadığını söyleyen Beko, polis müdürleriyle konuşup, işçilerin bölgeden sağlıklı bir şekilde ayrılmasını istedi.

DİSK Genel Merkezi önünde sabah erken saatte toplanan DİSK'e bağlı işçiler, kendilerine destek veren gruplarla birlikte saat 09:00'da Halaskargazi Caddesine indi. Taksim'e doğru yürüyüşe geçen kortej , polis tarafından durduruldu. Polis müdürleri DİSK yöneticileriyle konuşup, yürüyüşe son vermelerini istedi. Polis anons arabalarıyla gruba dağılmaları yönünde çağrıda bulundu.

POLİS DİSK KORTEJİNE MÜDAHALE ETTİ

Bir polis memuru telsiz mikrofanla yürüyüşün yasal olmadığı, yaptıkları son uyarının ardından dağılım olmazsa müdahale edeceklerini duyurdu. DİSK kortejinin en önünde Taksim Meydanı'na konulacak çelenk yer alıyordu. Polis gruba önce tazyikli suyla müdahale etti. Ardından gazlı müdahale geldi. Yüzlerci kişi aynı anda gazdan ve sudan kaçmak için ara sokaklara yöneldi. Gazdan etkilenenler yol üzerindeki dükkanlara ve apartmanlara sığındı. Gazdan etkilenenler arasında DİSK Genel Başkanı Koni Beko da vardı. Halen devam eden olaylarda çok sayıda kişi de DİSK Genel Merkezi'ne sığındı. DİSK merkezinde yaralıların olduğu öğrenildi. Bölgeye ambulanslar istedi.

YOLU AÇIN EVE GİDELİM

Saat 12.00'da bir açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Koni Beko, işçilerin artık evlerine gitmek istediklerini ve kapalı yolların açılması çağrısında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.