Doçentlik için yeni düzenleme geliyor

Doçentlik için yeni düzenleme geliyor

YÖK'ün hazırladığı yeni tasarıya göre, doçent kadrolarına atanmak için 'post-doktora' yapma şartı getirilecek. Doçentlik sınavını verenler ise aynı üniversitede görev yapamayacak, başka illere gönderilecek. Böylece, tüm illerdeki akademisyen açığının kapa

YÖK tarafından dört büyük kanun teklifi hazırlandığı ve hükümete sunulduğu belirtiliyor. Referandumdan sonra kanunlaşması beklenen teklifle birlikte, 'Yeni YÖK'ün yapılanması tamamlanmış olacak. Teklife göre, akademide OECD ülkelerini yakalamak için bir 'Kalite Kurulu' oluşturulacak. YÖK ile birlikte çalışacak Kurul'un, YÖK'ün üzerinde ve bağımsız olacağı kaydediliyor. Kurul'un bir başkan, bir başkan yardımcısı olmak üzere toplam beş kişiden oluşacağı ifade ediliyor.

Sözcü Gazetesinde yer alan habere göre, Akademideki bir diğer düzenlemenin de doçentlik kadrosunda olacağı belirtiliyor. Tasarıya göre, doktorasını yapanlar için doktora sonrası eğitim şartı getiriliyor. Ayrıca doçent olduktan sonra aynı okulda kadro verilmeyecek. Diğer bir deyişle bir akademisyen, doçent olduğu üniversitede kalamayacak, başka bir üniversiteye gitmek zorunda olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.