Doğum yapan öğretmene pansiyon nöbeti verilir mi?

Doğum yapan öğretmene pansiyon nöbeti verilir mi?

Doğum yapan öğretmene pansiyon nöbeti verilir mi?

657 sayılı Kanunun son değişikliklerle birlikte 101. maddesi şu şekildedir:

"Günün yirmidört saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan Devlet memurlarının çalışma saat ve şekilleri kurumlarınca düzenlenir. Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi hâlinde hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve her hâlde hamileliğin yirmidördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez. Engelli memurlara da isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez."

Bir ziyaretçimiz, bu maddenin MEB'e bağlı okullarda pansiyon nöbeti tutan öğretmenleri de kapsayıp kapsamadığını sormaktadır.

İlgili madde tek tek gece nöbetlerinin ne olduğu konusunda bir sınırlamaya gitmemiştir. Ancak madde ile yapılan düzenlemeden kasdın hem doğum öncesinde hem de doğum sonrasında anne ile çocuk arasında sağlıklı bir ilişkinin kurulması olduğu anlaşılmaktadır.

Bu bağlamda, pansiyon nöbetleri de gece tutulan bir nöbet olduğu için, doğum yapan öğretmenlere 2 yıl süreyle pansiyon nöbeti verilmemesi gerekmektedir.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.