Doktor ve Öğretmenlerin de bulunduğu 11 FETÖ şüphelisinden 7'si tutuklandı

Doktor ve Öğretmenlerin de bulunduğu 11 FETÖ şüphelisinden 7'si tutuklandı

Bursa'da adliyeye sevk edilen aralarında doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu 11 FETÖ şüphelisinden 7'si tutuklandı, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest...

Bursa'da adliyeye sevk edilen aralarında doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu 11 FETÖ şüphelisinden 7'si tutuklandı, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube ekipleri tarafından örgütün öğretmen ve doktor yapılanmasına yönelik Bursa, İzmir ve Afyonkarahisar'da eş zamanlı operasyon düzenlenerek 11 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda, içinde güncel kurban bağış listelerinin de yer aldığı çok sayıda örgütsel doküman ve 1 dolar ele geçirildi. Örgütün doktor yapılanmasının içinde yer alan ve kendini gizleyen 1 şüphelinin de örgüt ile ilişkisi deşifre edildi. Şüpheli doktorun halen kamu hastanesinde çalıştığı, örgütün yapılanmasında üst yönetici konumunda olduğu ve "Bylock" görüşmelerini bir başka örgüt üyesi üzerinden yaptığı tespit edildi. Zanlıların tamamının "Bylock" programını kullandıkları ve bazılarının da FETÖ elebaşının talimatıyla Bank Asya'ya para yatırdığı belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 7'si tutuklanırken 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.