Dört eski bakan için kritik gün

Dört eski bakan için kritik gün

Yolsuzluk iddialarını araştırmak için TBMM'de kurulan Soruşturma Komisyonu, Pazartesi günü suçlamaların odağındaki 4 eski bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesini oylayacak.

17 Aralık soruşturmasıyla ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine dört eski bakan hakkında Meclis'te kurulan Soruşturma Komisyonu çalışmalarında sona geldi.

Komisyonun CHP'li üyesi ve İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Pazartesi günü saat 14.00'te düzenlenecek toplantıda oylama yapacağını söyledi.

Aksünger'in verdiği bilgiye göre komisyonda dört eski bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesi karara bağlanacak, komisyonda her bakan için ayrı oylama yapılacak.

Oylama yönteminin kararlaştırılmadığını belirten Aksünger bakanlar hakkındaki her bir iddia ve suçlama için ayrı oylama yapılabileceğini de ifade etti. Sağlık Bakanı  Mehmet Müezzinoğlu'nun "Çürük dişler çekilir" şeklindeki sözleri hatırlatılarak komisyonda bakanların yüce divana gönderilip gönderilmemesi konusunda nasıl bir kanaat oluştuğunun sorulması üzerine ise Aksünger "Komisyonun bugünkü toplantısında gönderilir gönderilmez konusunda bir renk yoktu" karşılığını verdi.

Aksünger'in verdiği bilgiye göre oylamanın ardından Komisyon raporunu hazırlayıp TBMM Başkanlığı'na sunacak. Komisyonun çalışma süresi 9 Ocak'ta sona eriyor, raporun da 10 Ocak'a kadar Meclis Başkanlığı'na sunulması gerekiyor.

Rapor, TBMM Genel Kurulu'nda da görüşülecek. Komisyon dört eski bakan hakkında "Yüce divana sevkine gerek yok" şeklinde karar verirse muhalefet yüce divana gönderilmeleri yönünde önerge verecek ve bu önergeler Meclis Genel Kurulu'nda gizli oylanacak.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.