e-devlet üniversite kayıtları nasıl yapılır?

e-devlet üniversite kayıtları nasıl yapılır?

Üniversite kayıtları artık e-devlet üzerinden yapılacak. Peki e-devlet 'ten üniversite kayıtları nasıl yapılacak?

Devlet üniversiteleri kayıtlarını e-devlet üzerinden yapacak. 

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre üniversite öğrencileri türkiye.gov.tr 'den e-kayıt bölümünü tıklayarak üniversite kayıtlarını yapabilecekler.  

YÖK ile Türksat A.Ş. arasında yapılan işbirliği çerçevesinde ilk olarak 32 devlet üniversitesinde başlatılan e-Devlet Kapısı üzerinden e-Kayıt uygulamasının kapsamı bu yıl genişletildi.


Bu yıl tüm devlet üniversiteleri kayıtlarının e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına ilişkin çalışmaların, Türksat ile YÖK tarafından tamamlanmasıyla 106 devlet üniversitesine yerleşme hakkı kazanan 832 bin 674 adaydan 514 bin 213’ü, e-Devlet Kapısı mobil ve web uygulamaları üzerinden üniversite kayıtlarını yapabilecek.

e-devlet ÜNİVERSİTE KAYITLARI SON TARİH 5 AĞUSTOS

2015-2016 öğretim yılı kayıt döneminde devlet üniversitelerine yerleşmeye hak kazanan öğrenci adayları, e-Devlet Kapısı üzerinden güvenli bir şekilde e-Kayıt sistemini kullanarak, üniversite kayıtlarını yapabilecek. Kayıtlar 28 Temmuz 2015 başlayacak ve 5 Ağustos 2015 tarihinde sona erecektir.

2015-2016 öğretim döneminde devlet üniversitelerine yerleşen öğrencilerin kayıt işlemlerini kapsayacak olan e-Kayıt sistemine, özel yetenek programları ile Yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen (sağlık raporu, heyet raporu vb. belge gerektirenler hariç ) bazı programlar dahil edilmedi.



e-devlet üniversite kayıtları nasıl yapılır?.jpg

ÜNİVERSİTEYE KAYIT İÇİN GİTMEYE GEREK KALMADI

e-Kayıt hizmetinden faydalanmak için PTT’ler aracılığı ile dağıtımı yapılan e-Devlet Kapısı şifresi ilehttps://www.turkiye.gov.tr adresine ya da e-Devlet mobil uygulamasına giriş yapmak ve e-hizmetler sekmesindeki YÖK “Üniversite e-Kayıt” hizmetini tıklamak yeterli olacak. Öğrenciler, kayıtlarını başarıyla tamamladıklarını gösteren belgeyi barkodlu olarak alabilecek. Ayrıca web hizmetinde e-Kayıt hizmeti için hazırlanan kılavuza da yer verilecektir.

Öğrenci adaylarının kayıt yaptırmak için yerleştikleri üniversiteye fiilen gitmesinin gerek kalmadığı e-Kayıt uygulaması öğrenci adaylarına hem zaman, hem de maddi tasarruf sağlama anlamında katkı sağlayacak.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından (http://kamu.turkiye.gov.tr) İnternet adresinde görülebilecektir.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir. Kazanan adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuçları adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

İNTERNETHABER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.