E-Okul Krizi Büyüyor, İdareciler Çaresiz Kalıyor

E-Okul Krizi Büyüyor, İdareciler Çaresiz Kalıyor

Milli Eğitim Bakanlığı 4+4+4 sistemini başarısız kılmak için elinden gelen çabayı gösteren kesimlerin değirmenine su taşıyor.

2012-2013 Eğitim Öğretim yılı 4+4+4 sistemi ile bir çok sıkıntıyıda beraberinde getirse de şu an için ülke genelinde çok büyük sorun yaratacak ve eğitim öğretim faliyetlerini olumsuz etkileyecek bir durum söz konusu değil.
 
Okullarımızın İlkokul ve Ortaokul olarak ayrılması ile beraber okullar arasında ki öğrenci sirkulasyonu geçmiş yılların çok üstünde gözüküyor.
 
Okul idarecilerinin eli ayağı konumunda olan e – okul sistemi ise MEB’in hafızasını oluşturuyor.
 
Milli Eğitim Bakanlığı öğrenci nakil genelgesini yayınlamasına rağmen , öğrenci nakil sistemini açmaması okullarda ki krizi büyütüyor.
 
Okul idarecilerimiz velilere karşı mahçup durumda bırakılıyor.
 
12 Eylül’de öğrenci nakillerinin açılacağının duyurulmasına rağmen , Bakanlığın tarih vermeden nakilleri ertelemesi velilerle okul idarelerini karşı karşıya getiriyor.
 
Veliler hem okul idarelerine hemde Bakanlığa karşı tepkili durumda.
 
E-Okul üzerinden nakillerin yapılamaması nedeniyle sınıflar oluşturulamıyor.
 
Öğrenci bilgileri güncellenemiyor. Sınıflara öğretmen atamaları, öğrenci devamsızlıkları, seçmeli dersler ve daha bir çok konuda okul idareleri hiç bir işlem tesis edemiyor.
 
4+4+4 sisteminin bütün yükü omuzlarında olan okul yöneticileri öğrenci velilerinden dilekçe alarak öğrencileri sınıflarına yerleştirme yoluyla halkın tepkisini dindirmeye çalışsada , artık bıçak kemiğe dayanmış durumdadır.
 
Eğer ki e – okul sistemi üzerinde bir poroblemden ötürü bu nakiller açılamıyorsa ; E okul nakilleri ile ilgili Bakanlığın iki satır açıklamayı kamuoyuna duyurması idarecileri rahatlatacaktır.
 
E- Okul nakillerinin ivedi olarak açılması gerekmektedir.
 
Bakanlığın bu konuda okul idarecilerinden ve velilerden gelen tepkileri dikkate alması ve bu sorunu çözmesi her geçen gün büyüyen bu krizi çözmesi temennisiyle …

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.