e-Okul ne zaman açılacak? MEB e-Okul kapatma sebebi

e-Okul ne zaman açılacak? MEB e-Okul kapatma sebebi

Karnelerin dağıtılmasına sayılı günler kala sınav sonuçlarını öğrenmek isteyenler büyük bir şok yaşadı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav sonuç öğrenme sayfası olan e-okul kapatıldı. Peki e-Okul ne zaman açılacak? Öğrenciler karne notlarını ne zaman öğrene

2017 yılı itibariyle notlarını öğrenmek isteyen öğrenciler e-Okul ne zaman açılacak? sorusu sormaya başladı. Binler öğrenci karne notunu hesaplamak için girdiği e-Okul'a erişim sağlayamaması büyük merak uyandırdı. e-Okul not sisteminin dün itibariyle birlikte erişime kapatılmasıyla birlikte öğrenciler duygu ve düşüncelerini sosyal medyadan dile getirdiler. 

E-OKUL NEDEN KAPANDI?

e-Okul VBS’de karne notlarının görüntülenmemesinin sebebi öğrencilerin hangi belgeyi alacağını erkenden görmesini engellemek. E-Okul üzerinden sınav sonuçlarını görüntülemek istediğinizde ise aşağıdaki hata koduyla karşılaşacaksınız.

"Sayın Velimiz: öğrencimize ait ders notları, öğrencimiz tarafından ders öğretmenlerinden öğrenilecektir"e-okul-kapandı

E okul sistemine girişte sabah saatlerinde yaşanan sıkıntılar ise kısa sürede giderildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ikinci bir kararına kadar not görüntüleme sayfasına erişemeyecek olan öğrenciler, bu esnada yalnızca devamsızlık bilgilerini görüntüleyebilecek.

E-OKUL TWİTTER YORUMLARI

@hacercinarr Nasıl bi sistemsin sen e-okul..

@gizemkirkiz Benim için bittin e-okul

@bitutampapatyya e-okul senin keyfini mi beklicez yeter daa

@wyusufarslan Amma naz yaptın be e-okul 

@mugee_123 Fizikten 75 aldık e-okul çöktü iyi mi 

Sosyal medya üzerinden kullanıcılar bunun gibi birçok görüş paylaştı. e-Okul ise şimdilik karne notlarının görüntülenmesinin önüne geçiyor.

E-OKUL'A EN KOLAY NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Yazılı sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yapmaları gerekmektedir.

Ardından Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirler. e-Okul VBS üzerinden sadece sınav sonuçları değil aynı zamanda öğrencinin en son devamsızlık bilgisine de ulaşılabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.