E okul vbs kullanımı ve okul video anlatımı

E okul vbs kullanımı ve okul video anlatımı

E okul vbs veli bilgilendirme sistemine girmek için girmek için meb.gov.tr adresini ziyaret ediniz. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 'Veli Bilgilendirme Sistemi SMS Servisi' sistemine geçti.

e okul vbs veli bilgilendirme sistemine girmek için  girmek için meb.gov.tr adresini ziyaret ediniz. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 'Veli Bilgilendirme Sistemi SMS Servisi' sistemine geçti. 
MEB Mobil Bilgi Servisi ile öğrenci velileri, e-Okul yönetim sisteminde yer alan öğrenci bilgilerine, tüm GSM operatörlerinden öğrencinin kimlik numarasını yazarak 8383'e mesaj göndererek abone olabilecek. Sistem sayesinde devamsızlık bilgisi 1 saat, sınav sonuç bilgileri ise 3 saat içerisinde sisteme kayıtlı veliye mesaj olarak iletilecek. 
 
Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı '8383 MEB Mobil Bilgi Servisi' genelgesi yayınladı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzalı genelge ile bakanlık ile GSM operatörleri arasında 'Veli Bilgilendirme Sistemi SMS Servisi' konusunda protokol imzalandığı vurgulandı. Protokol kapsamında resmi ve özel tüm öğrenci ve öğrenci velilerine e-Okul sisteminde üretilen devamsızlık, sınav tarihi, sınav yeri, kazanılan okul, alınan not, haftalık ders çizelgesi, seçilen ders, nakil ve okul kaydına ait bilgileri tek bir mesajla veliye iletilebilecek. Mesajla aktarmak için kurulan 8383 Mobil Bilgi Servisi'nden yararlanmak isteyen kişilere bakanlıkça davet mesajı gönderiliyor. Sistemden yararlanmak isteyenler servise üye yapılacak.
 

E okul vbs kullanımı ve  e okul video anlatımı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum