E Okul Veli Bilgilendirme Sistemine nasıl giriş yapılır? Hancı Gazetesi

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemine nasıl giriş yapılır? Hancı Gazetesi

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) kullanılarak öğrenciniz ile ilgili bir çok bilgiye ulaşmanız mümkün olacaktır. Böylece öğrenci internet üzerinden daha kolay bir şekilde takip edilebilir. E-Okul sisteminden ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören

E Okul sistemi üzerinden öğrencilerin okul durumları ile ilgili pek çok konu hakkında bilgi almak mümkün. E-Okul üzerinden öğrencilerin şu bilgilerine ulaşılabilir:

- devamsızlık durumları

- yazılı notları

- karne notları

- sınav tarihleri

- aldığı belgeler

- yıl sonu notları

- haftalık ders programı

- nakil durumu

- sınıf bilgileri 

E-Okul vbs giriş nasıl yapılır?

E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş yapacak olan velilerin öncelikle https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine giriş yapması gerekiyor. Bu sayfayı açtıklarında karşılarına çıkan panelde öğrencilerinin kimlik bilgileri ve okul numarasını kullanmaları lazım. Erişim sağlandıktan sonra e okul portalı için menü ve bilgi alanlarının yer aldığı yeni bir sayfa açılacaktır. Bu sayfalar üzerinden ulaşmak istediğiniz bilgilere kolaylıkla erişim sağlayabilirsiniz. E Okul giriş işlemi için yukardaki linki kullanabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB e okul veli bilgilendirme sistemini (VBS) hayata geçirdi. Öğrencilerin okulla ilgili bütün bilgileri e-okul vbs üzerinden artık okula gitmeden öğrenilebiliyor. Bu yüzden e okul vbs en çok velilerin işlerini kolaylaştırıyor. Peki e okul vbs giriş ile hangi bilgilere ulaşılır? İşte detaylar!

E OKUL VBS GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN!

E Okul VBS giriş ile hangi bilgilere ulaşılır?

E-OKUL

Okullarda internet sistemine son derece iyi ayak uydurulmuş bir sistem vardır. Öğrencilerin ve de velilerin istedikleri zaman e-okul adı verilen sisteme giriş yaparak devamsızlık bilgilerini, sınav notlarını ve daha pek çok bilgiyi bu sayede öğrenebilme imkânı sunulmuştur. Milli eğitim Müdürlüğünün sisteme koymuş olduğu bu uygulama en çok da veliler için iyi olmuştur. Artık aileler öğrencileri ile ilgi okuldaki her türlü bilgi hakkında bilgi sahibi olabileceklerdir. Böylelikle veliler çocukları ile her zaman ilgilenebilecekler. Öğrencilerinin eğitim durumlarını yakından takip etme şansı bulmuş olacaklar.

Öğrenci ve öğretmen arasında olan bir eğitim ilişkisi açısından velilere de aynı zamanda büyük görev düşer. Bu sebeple velilerin, çocuklarının okul durumunu öğrenebilmeleri için etkin bir rol üstlenmiş olurlar. Her aile yoğun iş temposu içinde çocuklarına çok fazla vakit ayıramayabilirler. Okula gidip çocuğunun durumunu ne kadar çok öğrenmek isteseler bile buna vakitleri kalmayabilir. Bu e-okul sistemi aracılığı ile çok kolay bir şekilde ve de okula gitmeden çoğunuzu takip edebilir onun eğitim hayatını da görebilirsiniz. Üstelik bunun için yapmanız gereken tek şey internete erişiminizi sağlamak. Hatta ve hatta artık günümüzde akıllı telefonlara ya da tabletlere sahip insanlar iseniz bu uygulamadan yararlanmanız daha kolay. E-okul veli bilgilendirme sistemi uygulamasını akıllıtelefonlarınıza indirip çok büyük kolaylıkla istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. Her zaman bu sistem aracılığı ile istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. Okula gitmeden her konuda bilgi sahibi olmanız mümkündür.

Sisteme giriş yapabilmek için öğrencinizin T.C. kimlik numarasını ve de okuldaki öğrenci numarasını sisteme girmeniz yeterli olacaktır. Ve de orada bulunan güvenlik kodunu doğru bir şekilde ilgili alana girdikleri takdirde karşılarına en güncel bilgiler gelecektir. Bu sistem aynı zamanda da karne dönemlerinde karne notlarını ve ortalamalarını da barındırdığı için siteye giriş talebi oldukça fazladır.

E-Okul Veli Bilgilendirme

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ÖNEMLİ LİNKLER