E Okul Veli Bilgilendirme Sistemiyle Devamsızlık Bilgisi Öğrenme

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemiyle Devamsızlık Bilgisi Öğrenme

E-Okul veli bilgilendirme sistemiyle devamsızlık bilgisi öğrenmek artık çok kolay. E-Okul sisteminde nasıl işlem yapıldığını öğrenebilmek için sizler için hazırladığımız haberimizi inceleyerek öğrenebilirsiniz.

Son yıllarda eğitim sistemi dahilinde teknolojinin daha etkin şekilde kullanıldığı görülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı’ nın Türkiye’deki eğitim sisteminin ve eğitim düzeyinin modern çağın gelişmiş ülkeler standartlarına ulaştırabilme amacı kapsamında gerçekleştirdiği çalışmaların ve yeni projelerin temelinde teknoloji önemli bir rol üstleniyor. Öğrencilerin, öğretmenlerin, idarecilerin ve velilerin modern eğitim standartlarının sunacağı nimetlerden en etkin şekilde yararlanabilmesini amaçlayan Milli Eğitim Bakanlığı teknoloji tabanında yeni projeler geliştiriyor ve bunları hayata geçiriyor.

 

E OKUL

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fatih Projesi ve Akıllı Tahta Projesi gibi son derece önemli ve modern çağ standartlarını temel alan projelerin yanı sıra E-Okul sistemi de bulunuyor. İki bölümden oluşan E-E-Okul sisteminin ilk bölümü olan E-Okul yönetim bilgi sistemi öğretmen ve idarecilere hizmet verirken, ikinci bölüm olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi ise veli ve öğrencilere hizmet veriyor. Veli, öğretmen ve öğrenci arasında var olan eğitim ilişkisinin daha sağlam ve daha kuvvetli olabilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile çocuğunuzun okuldaki durumunu dijital ortamdan kolayca öğrenebiliyorsunuz.

Öğretmen ve İdarecilere hizmet veren E-Okul yönetim bilgi sistemi ise okul ve öğrenci bilgilerinin girişi ve düzenlenmesi gibi konularda merkezi bir yönetim imkanı sunuyor. Böylelikle öğretmenler ve idareciler artık okul ve öğrenci bilgilerinde modern çağ standartlarından yararlanabiliyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi ile idareciler nakil işlemleri, kayıt işlemleri, öğrenci dosyası girişi ve düzenleme, öğrenci fotoğrafı girişi ve düzenleme, haftalık ders programları, derslerin öğretmen bilgileri, gelişim raporları ve öğrenci devamsızlık girişi işlemlerini yapabiliyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi ile öğretmenler ise öğrencilerin not bilgilerini, sınav programlarını, ders için notlarını, gelişim raporlarını ve karne bilgisini sisteme girebiliyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi ile okul ve öğrenci bilgilerinde hata ve karışıklıklarda sona eriyor.

Dijital ortamda bulunan E-Okul internet sayfasındaki E-Okul yönetim bilgi sistemi ekranında öğretmen ve idareciler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifre bilgisi ile resimdeki rakamlar doğrulamasını yaparak sisteme giriş yapabiliyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi ile öğretmen ve idareciler tarafından E-Okul sistemine girilen bu bilgilerin veliler tarafından görüntülenebilmesi ise E-Okul veli bilgilendirme sistemi (VBS)aracılığı ile oluyor.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi girişi ise E-Okul internet sayfasında bulunan veli girişi bölümünden öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile resimdeki rakamlar doğrulamasını yaparak sisteme giriş yapabiliyorlar. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile çocuğunuzun okuldaki durumuna ilişkin güncel ve ayrıntılı bilgilere dijital dünyanın sunduğu bu pratik işlem fırsatı ile daha kolay şekilde öğrenebiliyorsunuz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte çocuğunuzun not bilgisi, devamsızlık bilgisi, sınav tarihleri, haftalık ders programı, ders programında yer alan derslere giren öğretmenleri, karne bilgisi ve gelişim raporları gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı’ nın 2015 E-Okul sisteminde yaptığı yenileme ve güncelleme ile birlikte gelen yeni ara yüzün yanı sıra velilerin öğrenci ortalamalarını da görebilmelerini sağlayan uygulamayı E-Okul veli bilgilendirme sistemi ekranında açtı. E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde bulunan şube ortalaması ile çocuğunuzun bireysel durumunun yanı sıra şubesindeki öğrencilerin genel not ortalamaları ve bu ortalamalara göre çocuğunuzun ortalamanın altında mı yoksa üstünde mi olduğunu da görebilirsiniz.

Haberler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum