e-YDS başvuru kılavuzu yayımlandı

e-YDS başvuru kılavuzu yayımlandı

2014 Elektronik Yabancı Dil Sınavı (2014 e-YDS) Kılavuzu yayımlandı.

DUYURU

(8 Ekim 2014)

2014 Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2014): Başvurular

6114 sayılı Kanun'un 3. Maddesi 2. Fıkrasının (a) bendinin verdiği yetki ile Merkezimiz tarafından bilgisayar üzerinde (elektronik sınav) yapılacak Elektronik Yabancı Dil Sınavlarının (e-YDS) ilk uygulaması 20 Eylül 2014 tarihinde yapılmıştır.


KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ


4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" kapsamında yapılacak olan e-YDS, aynı Yönetmelik uyarınca Merkezimiz tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) ile eşdeğerdir. e-YDS'ye giren adayların kazanmış oldukları haklar, YDS'ye giren adayların kazanmış oldukları haklarla aynıdır.

e-YDS'nin 2014 yılı için diğer uygulamaları İngilizce alanında19 Ekim 2014, 15 Kasım 2014 ve 20 Aralık 2014 tarihlerinde yapılacaktır (19 Ekim 2014 tarihinde yapılacak sınava başvurular, 8-10 Ekim 2014 tarihleri arasında olacaktır.).Sınavlar, saat 14.00'te başlayacak ve 2,5 saat (150 dakika) sürecektir.

Sınava katılmak isteyen adaylar sınav ücretini, kılavuzda belirtilen tarihlerde ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi/banka kartı ile yatıracaklardır. Sınav ücreti ödeme işlemi, sınava başvuru tarihinde saat 14.00'te başlayacak, kontenjan dolduğunda sona erecektir. Kontenjan dolmadığı takdirde sınava başvuru tarihlerinin son gününde saat 17.00'de sona erecektir. Sınava katılmak için sınav ücretini ödeyen adaylar bilgi güncelleme işlemlerini, kılavuzda belirtilen tarihlerde ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde yapacaklardır. ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden bu işlemleri yaptırmayan adaylara Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.

e-YDS'lerde sınava alınacak aday sayısı ÖSYM Başkanlığı tarafından belirlenen kontenjan ile sınırlı kalacağından sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dahil edilmiş olacaktır. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek ve ödeme kabul edilmeyecektir. İlgili e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır.

Adaylar, 2014 Elektronik Yabancı Dil Sınavı (2014 e-YDS) Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Kılavuzda; sınav ücretinin ödenmesi, başvuru, sınav, değerlendirme, sınav sonuçlarının kurumlarca kullanımı ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.