EBA yarışmaları başlıyor

EBA yarışmaları başlıyor

EBA’nın tanıtımında farkındalık oluşturulması amacıyla YEĞİTEK tarafından Millî Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmi ve özel okullardaki öğretmen ve öğrencilere yönelik yarışmalar düzenleniyor.

3.EBA Fen Deneyleri Video Yarışması

Bu kapsamda; EBA Fen Deneyleri Video Yarışması’nın başvuruları 2 Mayıs – 2 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Yarışma fen bilimleri, fizik, kimya / kimya teknolojisi, biyoloji olmak üzere dört ayrı kategoride yapılacak.

Yarışmaya Türkiye genelindeki resmi/ özel ortaokullarda, bilim ve sanat merkezlerinde görev yapan fen bilimleri öğretmenleri ile tüm resmi/ özel liselerde, bilim ve sanat merkezlerinde görev yapan fizik, kimya / kimya teknolojisi ve biyoloji öğretmenleri katılabilecek.

 

2. EBA Belgesel Yarışması

“Tarihimiz, Kültürümüz, Şahsiyetlerimiz” konulu EBA 2. Belgesel Yarışması’nın başvuruları da 5 Haziran – 16 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

 

3.EBA Kısa Film Yarışması

“Değerler Eğitimi” konulu EBA 3. Kısa Film Yarışması’nın başvuruları ise, 17 Nisan – 28 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

 

EBA Film ve EBA Belgesel Yarışmaları öğretmen ve öğrenci olmak üzere iki ayrı kategoride yapılacak. Bu yarışmalara Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okullarda görev yapan tüm öğretmenler ile resmi ve özel okullarda okuyan tüm lise öğrencileri katılabilecek.

 

3.ve 4. EBA Kadraj Fotoğraf Yarışmaları

Bu sene 4’üncüsü düzenlenecek EBA Kadraj Fotoğraf Yarışması’nın teması “Ülkemizde yaşanan hain darbe girişiminin ardından milletimizin ortaya koyduğu asil duruş, demokrasiye sahip çıkan can siparane savunuşu, millet olma, bir olma arzusu.” olarak belirlendi. 2016 yılı içerisinde başvuru süreci devam eden “3. EBA Kadraj – Çocuk ve Oyun” yarışmasına ek olarak düzenlenen “4. EBA Kadraj – 15 Temmuz ve Şehitler” fotoğraf yarışması planlanan zamandan öne alınarak iki yarışmanın eş zamanlı olarak yürütülmesi kararlaştırıldı.

 

1.EBA “Anılarla Öğretmenlik” Anı Yarışması

2016-2017 eğitim öğretim yılında ilki düzenlenecek olan EBA “Anılarla Öğretmenlik” yarışmasıyla Türk Millî Eğitim Sistemi’nin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda yaşama dair tecrübelerin paylaşılarak EBA havuzunda ortak bir hafıza oluşturulması hedefleniyor.

EBA yarışmaları ile ilgili daha fazla bilgiye www.eba.gov.tr/yarisma adresinden ulaşılabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.