EBS Ankara Şubeleri İftarda Buluştu

EBS Ankara Şubeleri İftarda Buluştu

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, kazanımların verilen mücadele sonucunda elde edildiğini ifade etti

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, kazanımların verilen mücadele sonucunda elde edildiğini ifade ederek, “Kurulduğumuzdan bu yana birçok alanda mücadele verdik. Katsayı adaletsizliğinin giderilmesi, başörtüsü yasağının kaldırılması, darbe dönemlerinin izlerini taşıyan uygulamaların sona erdirilmesi gibi önemli işlerin altına imza attık. Genel yetkili sendika olduğumuzdan beri de eğitim çalışanları adına onlarca kazanım elde ettik. Bütün bunlar bir çabanın, gayretin, mücadelenin sonucunda oldu. Mücadeleye talip olanlar her zaman kazanır” dedi.

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Yönetim Kurulu, Ankara Şube başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleriyle Genel Merkez’de bir araya gelerek, toplu sözleşme sürecine ilişkin yapmayı tasarladığı çalışmalar, masaya taşınacak talepler hakkında istişarelerde bulundu.



 

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Latif Selvi, sözlerine, “Bir teşkilat ne kadar dinamikse o kadar güçlüdür. Ankara’da gerçekleştirdiğimiz program, eylem ve organizasyonlarda paylaştığınız iş yükünden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diyerek başladı.

 

Toplu sözleşme sürecine yönelik hazırlıkları büyük oranda tamamladıklarını, eğitim çalışanlarının sorunlarını çözmek için masaya oturacaklarını ve taleplerinin sonuna kadar arkasında olacaklarını belirten Selvi, “Eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin ümidi olmaya, onlar için yeni kazanımlar temin etmeye devam etmek için gereken mücadeleyi vermekten geri durmayacağız. Bizler emek, hak ve özgürlük mücadelesini verirken, dünya mazlumlarının haklarını savunmayı, açlık ve yoksullukla boğuşan insanlara yardım elini uzatmayı da ihmal etmemeliyiz. Bunu yapmak görevlerimizden biridir. Çünkü Eğitim-Bir-Sen sadece bir sendika değildir. 1992 yılından bu yana hak ve özgürlükler konusunda mücadele verdik. Bunun yanında vicdan odaklı sosyal sendikacılığın en iyi örneklerini ortaya koyduk. İnsanı ilgilendiren her konu bizim kapsama alanımızda; ücret de, özgürlük de, insan hakları da bunun içerisindedir.” şeklinde konuştu.

 

Şimdiye kadar örnek çalışmalar gerçekleştirdiklerini, önemli kazanımlara imza attıklarını kaydeden Selvi, “Bütün bunlar bir çabanın, gayretin, mücadelenin sonucunda oldu. Mücadeleye talip olanlar her zaman kazanır. Biz dinamik olmaya, mücadeleyi elden bırakmadan üyelerimizin, eğitim çalışanlarının haklarını korumaya, onlar için yeni kazanımlar sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.



 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Mithat Sevin, Hasan Yalçın Yayla ve Atilla Olçum’un da birer konuşma yaparak, sorumluluk alanlarıyla ilgili bilgi verdikleri, katılımcılardan gelen soruları cevapladıkları toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın çıkardığı yönetmelikler, öğretmen ve yönetici atamaları, mahkeme kararları hakkında bilgi verildi, yapılması gerekenler konuşuldu.

 

Ankara Şube başkanları ve Yönetim Kurulu üyelerinin de söz alarak, görüş ve önerilerini dile getirdikleri toplantıya, Genel Merkez yönetimine ziyarette bulunan Konya 1 No’lu Şube Başkanı Nazif Karlıer ve Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.