EBS İstanbul Şubelerinde Seçim Heyecanı

EBS İstanbul Şubelerinde Seçim Heyecanı

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 2, 3, 4 ve 7 No’lu şubelerin olağan genel kurullarına katılan Esat Tektaş, sendikal çalışmalara ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, özlük ve özgürlük, emek ve alın terinin onurunun mücadelesini verdiklerini belirterek, “Sendika olarak, kuruldukları günden beri, nicelik ve nitelik yönüyle büyümenin mücadelesini, tüm bu mücadeleleri eğitim, öğretim, bilim çalışanları için, ülkemiz ve insanımız için vereceğiz dedik. Derdimiz, sevdamız millet olacak dedik ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yürüttük. Allah’a şükür, verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirdik” dedi.

 

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 2, 3, 4 ve 7 No’lu şubelerin olağan genel kurullarına katılan Esat Tektaş, sendikal çalışmalara ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Bugün Eğitim-Bir-Sen olarak 300 binlere, Memur-Sen olarak 800 binlere yaklaşan bir üye sayısına ulaştıklarını kaydeden Tektaş, ülkemizin en büyük sendikası, en büyük konfederasyonu ve en büyük sivil tolum örgütü olduklarını söyledi.



 

“14 Şubat 1992 yılında bismillah deyip işe başlarken, medeniyetimize ait ne varsa onu sahiplenecekleri ve bize ait ne varsa onu dert edinecekleri” sözünü verdiklerini ifade eden Tektaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Değerlerimizin yeniden inşasında elimizi taşın altına koyacağız dedik. Vesayeti deşifre edeceğiz, milli iradenin gaspçısı darbecilere bu ülkede bir daha asla fırsat vermeyeceğiz, bunun mücadelesini yapacağız dedik. Zulmün ve zalimin karşısında olacağız, mazlumun ve mağdurun yanında olacağız, hak aramanın adresi, sivil toplum örgütü biz olacağız dedik. Özlük ve özgürlük mücadelesini vereceğiz dedik. Emek ve alın terinin onurunun mücadelesini vereceğiz dedik. Nicelik ve nitelik yönüyle büyümenin mücadelesini vereceğiz dedik. Tüm bu mücadeleleri eğitim, öğretim, bilim çalışanları için vereceğiz dedik. Ülkemiz için, insanımız için vereceğiz dedik. Derdimiz, sevdamız millet olacak dedik ve Allah’a hamd olsun, çalışmalarımız bu söylemlerimiz doğrultusunda yürüttük, önemli kazanımlar sağladık.”

 


 

Bizler Değil, Milleti Küçümseyenler Utandılar

 

Sendika olarak verdikleri sözlerin ve aldıkları kararların arkasında durduklarını vurgulayan Tektaş, “Tapu gibi kararlar aldık. Bu kararların arkasında dağ gibi, kale gibi durduk. Söylemlerimiz dürüst, eylemlerimiz mertçe oldu ve dur durak demeden 22 yıldır çalışa çalışa bugünlere geldik. 22 yıllık sürecin sonunda önemli sonuçlara ulaştık, önemli adımlar attık ve önemli kazanımlara imza attık. Doğal olarak nüfusumuz ve gücümüz arttı. Bugün Eğitim-Bir-Sen olarak 300 binlere, Memur-Sen olarak 800 binlere yaklaşan üye sayısına ulaştık. Ülkemizin en büyük sendikası, ülkemizin en büyük konfederasyonu ve ülkemizin en büyük sivil tolum örgütü olduk. Rabbim bu davaya omuz dayayanları utandırmadı. Bizleri ve milletimizi küçümseyenler utandılar” şeklinde konuştu.

 


 

Müreffeh Yarınlar İçin Ter Akıtmak Zorundayız

 

Kongrelerde aslolanın yeni bir heyecanı yüklenmek, yeni bir coşku ve motivasyon vermek olduğunu kaydeden Tektaş, “Heyecan dorukta. Çünkü ülkemizin bize ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Bizim ülkemize ve insanımıza karşı sorumluluğumuz var. Direnişten dirilişe geçmenin, millete vurulan prangaları söküp atmanın, koşar adımlarla yol almanın anahtarı sizlerde, bizlerdedir. Medeniyet değerlerimizin yeniden inşasının ustası, kalfası, çırağı, amelesi, mimarı ve mühendisi olmak zorundayız. Barışı, kardeşliği, müreffeh yarınları kurmak için ter akıtmak durumundayız. Kamu çalışanlarının haklarını korumanın, alın terinin onurunu korumanın sorumluluğu üzerimizdedir” değerlendirmesinde bulundu.

 


 

Eğitimin Kalitesini Yükselterek Yükselmeye Mecburuz

 

“Devletle millet arasında köprü olup sivilleşmenin, normalleşmenin ve kalkınmanın destekçisi yine bizler olacağız” diyen Esat Tektaş, “Ülkemizi geri kalmışlığa, kaosa, fitneye sokmak isteyenlere karşı neme lazım diyemeyiz. Onların tuzaklarını bozmalıyız. Eğitimin kalitesini yükselterek, yükselmeye mecburuz. Bunu hep birlikte yapmalıyız, yapabiliriz. Bütün bunları başarabilmek için faaliyetlerimizi, ziyaretlerimizi daha da artırmalı, kazanımlarımıza yenilerini eklemeliyiz. Gönüllere girerek, üye sayımızı ve sayısal gücümüzü de çoğaltmalıyız. Bu, tecrübeyle sabittir. Bunu yapabilir ve bu potansiyel bizde mevcuttur” ifadelerini kullandı.



 

Öğretim Elemanlarının Mali Haklarının İyileştirilmesi Mücadelemizin Sonuna Kadar Takipçisi Olduk 

 

Öğretim elemanlarının mali haklarının iyileştirilmesi için verdikleri mücadeleye de değinen Esat Tektaş, bu konuda çalıştay yaptıklarını, rapor hazırladıklarını ve ilgili bakanlıklarla görüşmeler gerçekleştirdiklerini, öğretim elemanlarına ilave zam konusundaki taleplerini son olarak Başbakana taşıdıklarını dile getirerek, “Öğretim elemanlarının mali haklarının iyileştirilmesi mücadelemizin, sonuç alıncaya kadar takipçisi olduk ve böylece yeni bir kazanıma daha imza attık” dedi.






 


 


 

Yapılan seçimlerde, İstanbul 2 No’lu Şube’de Hasan Yalçın Yayla, İstanbul 3 No’lu Şube’de Erol Ermiş, İstanbul 4 No’lu Şube’de Talat Yavuz ve 7 No’lu (İstanbul Üniversitesi) Şube’de Mustafa Beyazatlı başkanlığa yeniden seçildi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.