EBS'den Alan Değişikliği Çıkışı

EBS'den Alan Değişikliği Çıkışı

Öğretmenlerin Bir An Evvel Alan Değişikliği Yapabilmeleri Sağlanmalıdır

Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı başvuruda bulunarak, öğretmenlerin alan değişikliği yapabilmelerinin sağlanmasını istedi.

 

Millî Eğitim Bakanlığı’nın aylardır beklenen “Alan Değişikliği” duyurusunu yayınladığı hatırlatılan yazıda şu ifadelere yer verildi: Söz konusu duyuruya göre, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nce açılan 540 saatlik Zihin Engelliler Sınıf öğretmenliği Eğitim Programı’nı başarıyla tamamlayanlar “Özel Eğitim” alanına, 90 saatlik Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği Eğitim Programı’nı başarıyla tamamlayanlar ise “Teknoloji Tasarım” alanına alan değişikliği başvurusunda bulunabileceklerdir.           Ancak, alan değişikliği duyurusu,  alan değişikliği yapmak isteyen ve alan değişikliği yapamadığı için mağdur durumda bulunan, sürekli bekleyiş içerisinde olan çok sayıda öğretmenin huzursuz olmasına sebep olmuştur. Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelik’in, Alan değişikliğine bağlı yer değiştirmeler” başlıklı 44. maddesi – (1) Öğrenimine uygun alanı dışında bir başka alana atanan öğretmenler, öğrenimleri birden fazla alana atamaya kaynak olan öğretmenler ile başka bir alanda yüksek öğrenimi bitiren öğretmenler, adaylıklarının kaldırılmış olması ve yüksek öğrenimlerinin Talim ve Terbiye Kurulunun öğretmenliğe atanacakların mezun oldukları yüksek öğretim programlarına ilişkin kararında atanacağı alana uygun olması kaydıyla mezuniyetleri itibarıyla atanabilecekleri alanlara alanlarının değiştirilmesini isteyebilirler.

 

 

 (4) Talim ve Terbiye Kurulu kararlarıyla dersi ya da alanı kaldırılan öğretmenler, mezuniyetleri itibarıyla atanabilecekleri alana ya da aylık karşılığı okutacakları dersler bölümünde belirtilen derslerin öğretmenliğine isteklerine bakılmaksızın alan değişikliği yoluyla atanırlar.

 

(5) İstihdam alanı daralan öğretmenler, Talim ve Terbiye Kurulu karar ve görüşleri çerçevesinde mezuniyeti itibarıyla atanabileceği alana ya da aylık karşılığı okutacakları dersler arasında yer alan derslerin öğretmenliğine istekleri de dikkate alınarak alan değişikliği yoluyla atanırlar” şeklinde düzenlenmiştir.

 

Bu hüküm gereğince, kendi branşında tercih ettiği okullara atanma imkanı olmayan veya bulunduğu okulda norm fazlası olan öğretmenlerin mezuniyetleri itibarıyla atanabilecekleri alana veya maaş karşılığı okutabileceği alanlara,

 

İkinci bir üniversite okuyan öğretmenlerin istedikleri takdirde okudukları üniversiteye esas olan alana, alan değişikliği yapabilmeleri gerekmektedir.

 

Bu nedenle, yukarıda yer verdiğimiz şekilde öğretmenlerin belirtilen alanlara bir an evvel alan değişikliği yapabilmeleri sağlanmalıdır. 

Dilekçeği Görüntülemek İçin Tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum