Ege, Marmara'da sıcaklık 2 ila 4 derece azalacak

Ege, Marmara'da sıcaklık 2 ila 4 derece azalacak

Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenen sıcaklıkların, Ege ile Marmara'da 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun iç ve batı kesimleri ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir'in güneydoğu kesimlerinde, Manisa, Denizli, Burdur ve Isparta çevrelerinde kuvvetli, Antalya ve Aydın'da çok kuvvetli ve şiddetli, Muğla çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenen sıcaklıkların, Ege ile Marmara'da 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege ile Batı Akdeniz'de kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (30-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ VE ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İzmir'in güneydoğu kesimlerinde, Manisa, Denizli, Burdur ve Isparta çevrelerinde kuvvetli (20-50 mm), Antalya ve Aydın'da çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 mm), Muğla çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm ve üzeri) olması beklendiğinden, meydana gelebilecek (sel, su baskını, hortum, yerel dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar v.b.) olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (30-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı

ISTANBUL °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı

KIRKLARELI °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

KOCAELİ °C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölgenin güney ve kıyı kesimlerinde kuvvetli, İzmir ve Aydın çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm), Muğla çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm üzeri) olması bekleniyor. Rüzgarın; Bölgenin güneybatısında güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

IZMIR °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli ve güneyinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

MANISA °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Akdeniz'in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Burdur ve Isparta'da kuvvetli (21-50 mm), Antalya'da çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 mm) olması bekleniyor. Rüzgarın; Bölgenin orta ve batı kesimlerinde güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (perşembe) çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

HATAY °C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu

ISPARTA °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (perşembe) kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı ve iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ; bölgenin batı kesimlerinde güneydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/saat) esmesi bekleniyor.

ANKARA °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı

KAYSERİ °C, 18°C

Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu

KONYA °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ

Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 17°C

Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı

DÜZCE °C, 23°C

Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu

KARABÜK °C, 22°C

Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 18°C

Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.

AMASYA °C, 23°C

Parçalı ve az bulutlu

SAMSUN °C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

TOKAT °C, 23°C

Parçalı ve az bulutlu

TRABZON °C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ELAZIĞ °C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

ERZURUM °C, 4°C

Parçalı ve az bulutlu

HAKKARİ °C, 10°C

Parçalı ve az bulutlu

KARS °C, 3°C

Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda sabah saatlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP °C, 21°C

Parçalı ve az bulutlu

KİLİS °C, 22°C

Parçalı ve az bulutlu

SIIRT °C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege'nin güneyinde kuvvetli fırtına; Akdeniz'de fırtına; Doğu Karadeniz'in doğusunu açıklarında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, akşam saatlerinden Batı Karadeniz'in batısı sağanak yağışlı, Rüzgar; Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, batısı kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), doğusunun açıkları 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m batısı 1,0 ila 2,0m, Doğu Karadeniz'in doğusunun açıkları 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, güneyi şiddetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) akşam 3 ila 5 (20-40 km/sa) güneyi akşam güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa); Güney Ege'de güney ve güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), güneyinde 7 ila 9 (75-90 km/sa) öğleden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, güneyinde 2,0m ila 3,0m, Güney Ege'nin güneyi 4,0 ila 5,0m, Görüş: İyi, şiddetli yağış ve fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Antalya çevreleri kuvvetli olmak üzere batısı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), sabah saatlerinde 8 (75 km/sa), öğleden sonra tamamı 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinden sonra 5 ila 7 (40-60 km/sa), doğusu 5 ila 7 (40-60 km/sa) akşam saatlerinden sonra 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5m ila 2,5m sabah saatlerinde batısı, gece saatlerinde doğusu 3,5 ila 4,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış ve fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Az bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer sisli; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, zaman zaman kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, sis anıda zayıf.

    

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.