Eğitim-Bir-Sen Bir Fidandı Şimdi Çınar Oldu

Eğitim-Bir-Sen Bir Fidandı Şimdi Çınar Oldu

Eğitim-Bir-Sen Bir Fidandı Şimdi Çınar Oldu

Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreterimiz Teyfik Yağcı, Eğitim-Bir-Sen’in bir çınara dönüştüğünü ifade ederek, “Kökleri Anadolu’nun her tarafına yayılmış bir çınar gibi büyüdük” dedi.

Aksaray, Niğde ve Nevşehir şubelerimizin il divan toplantılarında konuşan Teyfik Yağcı, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Sendikanın bir güç olduğunu belirten Yağcı, “Birlik ve beraberliğimizi devam ettirdiğimiz sürece çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur” şeklinde konuştu.

Toplu sözleşme sürecinden de bahseden Yağcı, “Kaybettiğimiz bir şey yok; aldıklarımız ve alamadıklarımız var. İmzaladığımız toplu sözleşmede 18’i eğitim hizmet kolunda olmak üzere 63 kazanımımız var” diye konuştu.

Mehmet Akif İnan ve bir grup fedakar arkadaşı tarafından kurulan Eğitim-Bir-Sen’in etkili ve yetkili sendika olduğunu belirten Yağcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sendikamız bir fidandı, şimdi bir çınar oldu. Kökleri Anadolu’nun her tarafına yayılmış bir çınar gibi büyüdük.”

Yıllarca yetkili olan sendikaların bir varlık gösteremediklerini kaydeden Yağcı, şunları söyledi:

“Bizden önce yetkili ama etkisiz olan diğer sendikalar ‘taleplerimizi sunduk’ demenin ötesinde bir varlık gösteremezken, Eğitim-Bir-Sen olarak teklif sunmakla yetinmeyerek sonuç aldık. Özlük ve özgürlük mücadelemizi sürdürürken asla pes etmedik, etmeyeceğiz ve çok önemli kazanımlara imza atmaya devam edeceğiz.”

Eğitimde tarihi değişiklik olan yeni eğitim sistemine ilişkin reformun amacına ulaşması için, ikili öğretim yapan eğitim kurumunun kalmaması, sınıf mevcutlarının 24-30 aralığına indirilmesi, 120 bini aşan öğretmen ihtiyacının bir an önce karşılanması; eğitimde özgürlükler, bilimsel ve pedagojik kriterler ile toplumsal hassasiyetler esas alınarak karma eğitim mecburiyeti başta olmak üzere 28 Şubat sürecinin bütün yasaklarının ve dayatmalarının kaldırılması gerektiğini vurgulayan Yağcı, emsalsiz bir görev üstlenen öğretmenlere ‘emsaliniz yok’ diye verilmeyen ek ödemenin verilmesini istedi.

 

“Bir milletin ruhunu inşa eden eğitimdir, eğitimin mimarı ise öğretmenlerdir” diyen Teyfik Yağcı, “Başta Milli Eğitim Bakanlığı ve iktidar mensupları olmak üzere herkesi öğretmenleri değersizleştirecek ve itibarsızlaştıracak söz, davranış ve eylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz” dedi.

Toplantılarda, Aksaray Şube Başkanımız Mahmut Aslan, Niğde Şube Başkanımız Celalettin Özüdoğru, Nevşehir Şube Başkanımız Mustafa Özdemir de birer konuşma yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.