Eğitim-Bir-Sen Bu Kez Yetimlerin Yüzünü Güldürdü

Eğitim-Bir-Sen Bu Kez Yetimlerin Yüzünü Güldürdü

Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olan ve özellikle eğitim alanında memurlara kazandırdığı kazanımlarla adından sıkça söz ettiren Eğitim-Bir-Sen düzenlediği sosyal sorumluluk projeleriyle de toplumun kanayan yaralarına parmak basıyor.

Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olan ve özellikle eğitim alanında memurlara kazandırdığı kazanımlarla adından sıkça söz ettiren Eğitim-Bir-Sen düzenlediği sosyal sorumluluk projeleriyle de toplumun kanayan yaralarına parmak basıyor. Eğitim-Bir-Sen Adana şubesi yetim çocuklara yönelik düzenlediği kampanyayla 125 çocuğun yüzünü güldürdü.

Milli ve manevi değerlerimize sıkı sıkıya bağlı, daha bilinçli ve duyarlı bir toplum oluşturmak gayesiyle her türlü güçlüğün üstesinden gelmeyi başaran eğitimciler bu kez yetim çocukları sevindirdi.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi'nin “Yetim gülerse dünya güler" sloganıyla yola çıktığı, geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve geleneksel hale gelen "Bu Bayramda Bir Yetim de Siz Sevindirin" kampanyasıyla 125 çocuğun yüzü güldü.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer; "Yetim çocuklar bize Peygamberimiz'in (SAV) emanetidir. Elimizden geldiğince onları korumak ve kollamak vazifemizdir. Bu çocuklarımızın toplum dışına itilmemesi amacıyla elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Küçük bir çocuğun yüzündeki tebessüm bize tüm yorgunluğumuzu unuttururken şevkimizi de daha da fazla arttırıyor. Bundan sonra yetim çocuklarımıza daha fazla sahip çıkmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

UNICEF raporlarına göre dünyada 400 Milyon Türkiye'de ise 4 milyon yetim çocuk bulunduğunu gerçek rakamlarınsa bunun çok daha üstünde olduğunu, açlık, savaşlar ve doğal afetler neticesinde bu sayının her geçen arttığını ifade eden Mehmet Sezer, "Bu Bayramda Bir Yetim de Siz Sevindirin" kampanyasıyla 125 yetim çocuğun yüzünü güldürmeyi başaran şube yönetimimize, kadınlar komisyonumuza, üyelerimize, destek veren tüm bağışçılara ve İHH Adana şubesine teşekkür ediyorum. Allah hayrınızı kabul eylesin" dedi.

Babasız olmanın verdiği buruklukla bayramı karşılamaya hazırlanan yetim çocukların ramazan bayramı öncesinde yeni kıyafetlerine kavuşmasıyla yüzlerinde oluşan tebessüm görülmeye değerdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.