Eğitim-Bir-Sen Eğitim Yönetimi Çalıştayı Tamamlandı

Eğitim-Bir-Sen Eğitim Yönetimi Çalıştayı Tamamlandı

Eğitim Yöneticileri Komisyonu ile başlayan, Öğretmenler Komisyonu ve Maarif Müfettişleri Komisyonu’yla devam eden çalıştay, Şube Başkanları Komisyonu’nun konuya ilişkin görüş ve önerilerini dile getirmeleriyle sona erdi.

Eğitim-Bir-Sen, ‘Eğitim Yönetiminde Liyakat ve Kariyer Sistemi’ konulu çalıştay düzenledi.

Eğitim Yöneticileri Komisyonu ile başlayan, Öğretmenler Komisyonu ve Maarif Müfettişleri Komisyonu’yla devam eden çalıştay, Şube Başkanları Komisyonu’nun konuya ilişkin görüş ve önerilerini dile getirmeleriyle sona erdi.

Çalıştayın açılışında konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendika olarak, millî eğitimin çözüm bekleyen sorunlarına neşter vurmaya, çözüme ilişkin öneriler ortaya koymaya devam ettiklerini ifade ederek, “Mevcut sorunlu alanlar içinde acil çözüm bekleyenlerden biri de eğitimin yönetimi sorunudur” dedi.

Örnek bir model oluşturulmalı ve hayata geçirilmelidir

Eğitim yönetimi konusunun birçok ülkede olduğu gibi, ülkemizde de eğitim yöneticilerinin, özellikle okul yöneticilerinin yetiştirilmesinde, eğitime dair sorunların çözümünde önemli bir konu olarak görüldüğünü ve geçmişte Millî Eğitim şûralarında ele alındığını belirten Yalçın, “Ancak eğitimin niteliğini artırmada itici güç olan eğitim yöneticilerinin niteliğini geliştiren bir model ya da sistem şimdiye kadar ortaya konulamamıştır. Nitelikli eğitim için yeterlilik düzeyi yüksek eğitim yöneticisi ihtiyacı gözetilerek, eğitim yöneticisi yetiştirme, görevlendirme, yer değiştirme ve görevden alma hususlarına ilişkin kapsamlı, kalıcı ve sürdürülebilir bir model oluşturulması artık bir zorunluluk hâlini almıştır. Bu nedenle, eğitim yönetiminde örnek bir model oluşturulmalı ve hayata geçirilmelidir” şeklinde konuştu.

Ali Yalçın, hak edenin görev almasını, hakkını verenin görevde kalmasını ve yeterliliğini kaybedenlerin görevine son verilmesini öngören bir modelin, eğitimin hem yönetimini hem de nitelik artırıcı etkisini kolaylaştıracağını kaydetti.

Çalıştay raporu hazırlanarak kamuoyuyla paylaşılacak

Başta yönetici yeterlilikleri olmak üzere, yönetici adaylarının seçimi, istihdamı, eğitimi ve desteklenmeleri konusunda bir sisteme ya da modele kaynaklık edecek çalıştayın sonunda Eğitim Yöneticileri, Öğretmenler, Maarif Müfettişleri ve Şube Başkanları komisyonlarının görüş ve önerilerinden oluşan bir ‘Çalıştay Raporu’ hazırlanarak kamuoyuyla paylaşılacak. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum