Eğitim-Bir-Sen: İhraç Mağdurlarına Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz

Eğitim-Bir-Sen: İhraç Mağdurlarına Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz

Atilla Olçum, 15 Temmuz’dan sonra çok sayıda kamu görevlisinin açığa alındığını, ihraç edildiğini ifade ederek, “Hainleri, zalimin yanında yer alanları cezalandırırken, bir masumun mağdur edilmemesi için azami özen gösterilmesi gerekmektedir.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, 15 Temmuz’dan sonra çok sayıda kamu görevlisinin açığa alındığını, ihraç edildiğini ifade ederek, “Hainleri, zalimin yanında yer alanları cezalandırırken, bir masumun mağdur edilmemesi için azami özen gösterilmesi gerekmektedir. Bizler, mağdur edebiyatı yapmıyoruz. Yaptığımız, mağdura, mazluma sahip çıkmaktır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Çankırı Şubesi’nin il divan toplantısına katılan Atilla Olçum, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Olçum, sendikacılığın kendilerine yüklediği sorumluluğu bildiklerini ve ona göre hareket ettiklerini belirterek, ücret sendikacılığının yanı sıra duruş sendikacılığı da yaptıklarını söyledi.


15 Temmuz darbe ve işgal girişimi sonrasındaki süreçte yaşananlara değinen Olçum, “15 Temmuz’dan sonra binlerce kamu görevlisi açığa alındı, ihraç edildi. Sendika olarak, hainlerin hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını her platformda söyledik, söylüyoruz. Ancak, hainleri, zalime destek olanları cezalandırırken, bir masumu üzerseniz, kimse kusura bakmasın, insanların gözü mazlumu görür. Birileri, ‘mağdur edebiyatı yapmayın’ diyor. Bizim yaptığımız şey, adalete ve hakkaniyete riayet etmeye davet etmektir. Bu, edebiyat değildir. Bunun adı mağdura, mazluma sahip çıkmaktır. Bizim görevimiz de budur. Kimse bizim duruşumuzu test etmeye kalkmasın. Açığa alınma ve ihraçlar konusunda bir uygulama birliği bulunmamaktadır. Bu durum da ciddi sıkıntılara yol açmaktadır. Uygulama birliğinin sağlanması ve açığa alınanlardan suçsuz olanların ivedilikle görevlerine iade edilmesi konusunda çabalarımız ve yetkililer nezdinde görüşmelerimiz devam etmektedir” şeklinde konuştu.
 


Asıl verim, köklü bir müfredat değişikliğiyle sağlanacaktır

Milli eğitimde reform niteliğinde birçok gelişmeye rağmen hâlâ çözüme kavuşturulmayı bekleyen pek çok sorun bulunduğunun altını çizen Olçum, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğitimin daha verimli olması için, milli ve manevi değerlerimizi esas alan çalışmalarımızı her ortamda dile getirdik. Hayata geçirilen önerilerimizi ve diğer taleplerimizi bire bir geniş saha çalışması sonuçları ve analizleriyle birlikte Eğitime Bakış 2016: İzleme ve Değerlendirme Raporu olarak kamuoyuyla ve ilgili birimlerle paylaştık. Eğitim çalışanlarının sosyal ve özlük haklarına ilişkin çabalarımız, sivil itaatsizlik eylemiyle sonuç alıncaya kadar sürdüreceğimiz serbest kıyafet tercihimiz, vesayetçi şekillendirmenin tasfiyesine ilişkin sembolik değeri yüksek bir düzenleme olmasının yanında eğitim faaliyetinde daha yüksek verim elde etmek içindir. Ama asıl verimin anlık, günü kurtarmaya dönük onarımların çok üstünde köklü bir müfredat değişikliğiyle sağlanacağı bir gerçektir. Eğitim sisteminin, medeniyet değerlerimizi modern açılımlarla kaynaştırmış, kendine güvenen, eleştirel bakış ve düşünme biçimine sahip, üretken, birlikte çalışma kültürü edinmiş, memleket ve millet sevgisiyle dolu, hak ve özgürlüklere saygılı fertler yetiştirmeyi amaçlayan bir müfredata kavuşturulması elzemdir. Bu ideale uygun olarak, müfredat odaklı çalışmamızın sonuçlarını yakın zamanda açıklayacağız.”
 


 

Yetim projesi için daha fazla sorumluluk almalıyız

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesine desteğin ve katkının artırılması çağrısında bulunan Atilla Olçum, “İnsani bakışımız, insanı merkeze alan yaklaşımımız bizi bugünlere taşıdı. Onun için en önemli faaliyetlerimizden, hedeflerimizden biri yetimlere sahip çıkmaktır. ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ hedefiyle, İHH ile birlikte bu konuda yola çıktık. Ulaştığımız 24 bin çocuğumuza yenilerini eklemeli ve yetim kardeş sayısını ilk etapta 50 bine çıkarmalıyız. Bunun için daha fazla çalışmalı ve sorumluluk almalıyız” diye konuştu.
 


Karatekin: Eğitimcilerin güçlü sesiyiz

Toplantının açılışında konuşan Eğitim-Bir-Sen Çankırı Şube Başkanı Kasım Karatekin, her türlü sataşmaya kulak tıkayıp iftiralara aldırış etmeden çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirerek, “Bizler insan-emek-demokrasi eksenli sendikacılık anlayışıyla eğitimcilerin güçlü sesiyiz. Değişime ve gelişime açık yenilikçi bir anlayışa sahibiz. Bugüne kadar çözüm odaklı sendikacılık yaptık. Eğilmedik, dik durduk, haksızlık karşısında sesimiz yükselttik ve Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduk” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Hüseyin Filiz’in de bir konuşma yaptığı toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, ilçe temsilcileri ve üyeler katıldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum