Eğitim-Bir-Sen, İstanbul İl Müdürüne Sahip Çıktı: Haberler Çarpıtma!

Eğitim-Bir-Sen, İstanbul İl Müdürüne Sahip Çıktı: Haberler Çarpıtma!

İl Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Faruk YELKENCİ’Yİ ziyaret ederek gündeme dair sohbet ettik. Basında çıkan yıpratma amaçlı haberlerle ilgili bilgi aldık.

Dün ortaya çıkan "Polis memurunun görevden alınması" konusuyla ilgili bugün yeni açıklamalar gelmeye başladı.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Talat Yavuz ve Eğitim-Bir-Sen İstanbul 6 No'lu Şube Başkanı İdris Şekerci İl Müdürünü ziyaret etti. Ziyaret sonrasında şube başkanları sosyal medya hesaplarından açıklamalarda bulunarak dün yaşanan konuya da değindiler.

İşte o açıklamalar:

İl Milli Eğitim Müdürümüz Ömer Faruk YELKENCİ’Yİ ziyaret ederek gündeme dair sohbet ettik. Basında çıkan yıpratma amaçlı haberlerle ilgili bilgi aldık. Olayla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün açıklaması da akşam saatlerinde geldi.

Açıklama şu şekilde: 
“Olayın 28.02.2018 günü İlimiz Fatih ilçesi Avrasya Tüneli Avrupa Yakası girişindeki kontrol noktasında meydana geldiği, görevlilerimiz tarafından 'Usulsüz Çakar Kullanımı' nedeniyle durdurulan bir aracın makul sürede gerekli cezai işlemin uygulanıp 7 gün içerisinde çakarlarını söktürmesi tebliğ edilerek gönderilmesi gerekirken, işlem yapılmadan 50 dakika bekletildiği, ilgili başpolis memuruna telsiz ve telefon vasıtasıyla ulaşılamaması üzerine sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısının kontrol noktasına gelerek durdurulan araca cezai işlemi uygulatıp gerekli tebligatı yaptırdıktan sonra uygulama noktasından gönderdiği belirlenmiştir.

İlgili başpolis memuruna uygulama noktasından sorumlu olmasına rağmen durdurulan aracı işlem yapmadan 50 dakika bekleterek vatandaşa kötü muamelede bulunması, görev yerinde personelin yoklamasını almaması ve görev yerine gelmediği belirlenen 5 personeli üstlerine bildirmemesi hususlarından idari soruşturma başlatılmış, Valilik Makamınca hakkında 'Görevden Uzaklaştırma' tedbiri uygulanmıştır.”

Bu açıklama ve müdür beyin söylediklerinden şu sonuç çıkıyor:

1) Görevli başpolisin tüm tahrik edeci davranışlarına rağmen müdür bey son derece sabırlı davranıyor, basında çarpıtıldığı gibi görevini usülünce yapmayan görevliye, “Sen benim kim olduğumu biliyor musun?” diye bir tavrı olmuyor. Bir saate yakın sergilenen keyfiliğe rağmen sabırla yetkililerin olayı çözmesini bekliyor.

2) Polis, yetkisini aşıyor, amirlerini dinlemiyor, telsizini kapatıyor, işlem yapıldıktan sonra bile yedi gün süresi olan aracı trafiğe bırakmıyor.

3) Polisin açığa alınması ile ilgili işlem, müdür beyin bilgisi dışında yapılıyor.

....

Polis memuru neden bu şekilde davranmıştır bilinmez ancak bu haberi oda’larında zehirli ok haline getirenlerin amacını çok iyi biliyoruz.

Müdür beyi; anlamsız, işlerliği kalmamış yönetmelik hükümlerine uymayarak bireysel özgürlük hakkını cesurca kullandığı için tebrik ediyoruz ve çok anlamlı buluyoruz.

İnsanlarımızın sudan sebeplerle hedef alınmasına, değersizleştirilmesine, yıpratılmasına hiçbir zaman göz yummadık. Olayları çarpıtabilirsiniz ancak gerçekleri gizleyemezsiniz.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum