Eğitim Bir-Sen Kadın Memurları Unuttu Mu?

Eğitim Bir-Sen Kadın Memurları Unuttu Mu?

Eğitim Bir-Sen Kadın Memurları Unuttu Mu?

Emre Polat / KamuPostasi.Com Özel Haber

08.10.2013 tarih ve 28789 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik"te Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik yürürlüğe girmiştir.

Bu düzenleme birçok devlet memurunun içine sinmemiştir.

İlgili yönetmelik hala çalışanların giyeceği ayakkabıyı,elbiseyi tanımlayan bir yönetmelik görünümündedir.Dolayısıyla yapılan yönetmelik tam olarak talepleri karşılamamıştır.

Bu sebeple sendikalar tarafından, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 5.maddesinde yer alan sınırlamaların ve çalışanları tek tip hale getirme çabası son bulana kadar Genel ahlaki kurallara ve milletimizin değer yargılarına uygun bir biçimde olmak kaydıyla "serbest kıyafet" uygulaması konusunda kararlar alınmıştır.

Geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşılan kararlarda, bir ayrıntı dikkatimizi çekti. Sendikalar tarafından genel olarak yukarıda şekilde kararlar alınmasına karşı, Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi tarafından alınan kararda, "Erkek Kamu Görevlilerinin..." ibaresine yer verilmiştir. Yani karar tüm kamu çalışanları için değil; erkek memurlar için serbest kıyafet uyguması konusunda alınmıştır. 

Kararın bu şekilde çıkması, kamu çalışanları arasında "Acaba neden sadece "erkekler" ibaresine yer verilmiştir?" sorularının sorulmasına neden olmuştur.

İlgili yönetmelik maddesi kadın memurlar için sınırlayıcı maddeler içermekle birlikte, esas olan kamu çalışanları arasında "Tek Tip" bir anlayışın getirilmeye çalışılmasına tepki göstermektir.

Bu açıdan bakıldığında, serbest kıyafet kararlarının tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde alınması gerektiğini düşünüyoruz.

İşte o karar:

serbest-kiyafet-eylem-karar_2015.jpg

Türk Eğitim-Sen'in konu hakkında aldığı karar:

31_12_2014_kiyafet_yonetim_kurulu_karari_yeni.jpgwww.kamupostasi.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.