Eğitim-Bir-Sen Konya 2 No'lu Şube kuruldu

Eğitim-Bir-Sen Konya 2 No'lu Şube kuruldu

Eğitim-Bir-Sen Konya 2 No'lu Şube kuruldu

Eğitim-Bir-Sen Konya 2 No’lu Şube’nin kuruluşu, basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Konya 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu, 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu ve Seydişehir Kırım Tatar Türkleri Derneği yöneticilerinin katıldığı toplantıda konuşan Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Milli Eğitim’de örgütlü bulunan 1 No’lu Şube’nin sendikamızın en büyük şubesi olduğu ifade ederek, aynı başarıyı 2 No’lu Şube’den de beklediğini söyledi.

 

Güçlü örgütlenme daha çok kazanım

 

En çok sorun yaşayan camiaların başında gelmesine rağmen, örgütlenme oranının en düşük olduğu alanın üniversiteler olduğunu kaydeden Selvi, “Bunun nedeni, üniversitelerin özgür düşünce konusunda yıllardır tabi tutuldukları baskılardır. Üniversite personeli artık bu korku tünelinden çıkmalıdır. Güçlü bir ülkenin yolu örgütlü bir sivil toplumdan geçmektedir. Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olarak, şimdiye kadar çok önemli kazanımların altına imza attık. Öğretim elemanlarının mali haklarının iyileştirilmesinde verdiğimiz mücadele ortada. Akademik ve idari personelin sorunlarının farkındayız. Daha çok kazanım elde etmemiz, üniversitelerde de örgütlenme anlamında güçlenmemize bağlıdır” dedi.

 

Selvi, üniversite ve KYK’da örgütlü bulunan 2 No’lu Şube’nin sorunlara çözüm noktasında önemli katkı sunacağına inandığını dile getirdi.



 

Metin: Adalet ve emek kırmızı çizgimizdir

 

Eğitim-Bir-Sen Konya 2 No’lu Şube Başkanı Şenol Metin, sendika olarak mazlumun, masumun, mağdurun sesi, sığınağı olduklarını belirterek, “Sendikacılığımızın temelinde insan, referans noktasında ise medeniyet değerlerimiz vardır. Adalet arayışı, demokratikleşme ve emeğin üstünlüğü kırmızı çizgimizdir. Hak arama mücadelemizi yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Kırım Tatar Türkleri Derneği’nden Selvi’ye teşekkür plaketi

 

Programın ardından Seydişehir Kırım Tatar Türkleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıkamış, Latif Selvi’ye Kırım davasını sahiplenmesinde gösterdiği samimiyet, aldığı inisiyatif ve Kırım’a gönderilen 6 bin Kur’an-ı Kerim için şükranlarını sunarak, plaket takdim etti.

Mustafa Sarıkamış, Konya’dan Kırım’a gönderilmek üzere 6 bin adet Kur’an-ı Kerim toplandığını ve bu hizmete öncülük edenlerin başında Latif Selvi’nin geldiğini söyleyerek, “Kırım Müftümüz Hacı Emirali Ablayev, Latif Selvi Bey’e, yaptığı bu hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi gönderdi. Biz de kendilerine tevdi ediyoruz. Allah niyetlerini kabul etsin, yaptıkları bu ve buna benzer hizmetlerde yardımcı olsun” diye konuştu.




 

Kardeşlerimizin yanında olmalıyız

 

Latif Selvi ise, Kırım’da yaşanan acılar karşısında sessiz kalınamayacağını vurgulayarak, “Kırım’daki Müslüman kardeşlerimize her türlü yardım elimizi uzatmalıyız. Bizler her zaman kardeşlerimizin yanında olmalıyız. Onların acılarını paylaşıyor ve manevi acılarını dindirmek için çaba sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum