Eğitim Bir-Sen Rotasyonda 2 Önemli Talep

Eğitim Bir-Sen Rotasyonda 2 Önemli Talep

Eğitim Bir-Sen'den Rotasyonda 2 Önemli Talep. Eğitim Bir-Sen Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Cemil Erkan, Öğretmen Rotasyonu konusunda konuştu.

Cemil Erkan, MEB tarafından kamuoyu ile paylaşılan Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmelik Taslağı'nda özellikle 2 konuda düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 

İşte o açıklama:

"MEB tarafından açıklanan yönetmelik taslağı hakkında ayrıntılı çalışmalarımız devam ediyor. İlk bakışta özellikle iki konuda taslakta düzenleme ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. 

Birinci konu: Öğretmenlerimize zorunlu rotasyon uygulaması.Rotasyon uygulamasının il içi değil, ilçe içerisinde zorunlu olmasını düşünüyoruz. Çünkü özellikle büyükşehirlerimizde aynı il içerisinde 150-200 km mesafe olan ilçelerimiz var. Bu durum özellikle aile bütünlüğü ve çocuklarımızın eğitim durumları düşünüldüğünde, sakıncalı gözüküyor. Bir çok öğretmenimizin böyle bir zorunlu rotasyon uygulamasından olumsuz etkileneceğini düşünüyoruz. 

İkinci husus ise, 8 yıllık süreyle ilgili. En azından ilk defa böyle bir uygulamaya geçildiğinden, bir çok okulumuzda özellikle öğrencilerimizin bu durumdan olumsuz etkileneceğini düşünüyoruz. Şöyle ki bu yıl henüz 1. sınıfı okutan bir öğretmenimiz çalıştığı kurumda 8 yıllık görev süresini doldurmuş olsun. Bu yıl rotasyona tabi olacaktır. Yani bu öğretmenimiz 1. sınıfı okuttuğu öğrencilerden ayrılmak durumunda kalacaktır. Öğretmen rotasyonu ilk kez uygulamaya başlayacağından, bu sürenin 8 yıl değil, 12 yıl olarak hesaplanması gerektiğini düşünüyoruz."

http://www.memurpostasi.com/egitim-bir-senden-rotasyonda-2-onemli-talep-273h.htm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum