Eğitim Bir-Sen - Sudan İşbirliği Anlaşması

Eğitim Bir-Sen - Sudan İşbirliği Anlaşması

Eğitim-Bir-Sen ile SWTUF Arasında İş Birliği Anlaşması İmzalandı

Eğitim-Bir-Sen, Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı eğitim ve yüksek eğitim hizmet kolundaki yetkili sendikası ile iş birliği anlaşması yaptı.

 

Eğitim-Bir-Sen ile Sudan İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun yetkili sendikası arasında yapılan anlaşmaya göre; çalışma hayatı ve sendikal faaliyetler hakkında bilgi ve deneyimlerden yararlanmak üzere karşılıklı heyet gönderilecek. Karşılıklı yarar temelinde sendikalar, devletler ve halklar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkı yapacak. Çalışma hayatı ve sendikaların faaliyetleri hakkında gazete, dergi, broşür, kitap gibi farklı materyaller paylaşılacak. Bilgi ve deneyim paylaşımı temelinde, uzman, personel, temsilci gibi farklı kategorideki katılımcılar için eğitim programları düzenlenecek.



 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, yapılan anlaşmaların sendikalar açısından önemli olacağının altını çizerek şunları söyledi: “Türkiye ve Sudan ilişkilerinin gelişmesi için bu anlaşma önemli rol oynayacak. Sendikal birikimlerin paylaşılması iki ülke arasındaki dostluğun ileriye taşınmasına vesile olacak. Yapılan anlaşmalarla karşılıklı deneyimlerden yararlanma imkânını bulmuş oluyoruz.”

 

İş birliği anlaşmasına Eğitim-Bir-Sen adına Genel Başkan Vekili Ahmet Özer ile Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin,  Sudan Eğitim Sendikası adına ise Genel Sekreteri Abbas Mohamed Ahmed ve Sudan Yüksek Eğitim Sendikası Genel Sekreteri Ahmed Mahgoub Ibnouf imza attı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.