Eğitim-Bir-Sen üyelerinin mülakat isyanı!

Eğitim-Bir-Sen üyelerinin mülakat isyanı!

Şube müdürü atamalarının yankıları sürüyor. Mülakat Mağduru Eğitim-Bir-Sen Üyeleri Platformu yayınladıkları bir yazıyla adeta isyan etti.

Şube müdürü atamalarında mülakat sınavlarınaitirazlar olmuştu. İtirazlar sonuç vermese de Şube müdürü atamalarının yankıları sürüyor.Mülakat Mağduru Eğitim-Bir-Sen Üyeleri Platformu yayınladıkları bir yazıyla adeta isyan etti.

İşte Mülakat Mağduru Eğitim-Bir-Sen Üyeleri Platformu'nun isteği; 

Memursen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen, MEB Görevde Yükselme Yönetmeliklerine ve hukuksuz, şaibeli şube müdürlüğü atamalarına sessiz kalmış, binlerce üyesinin mağdur olmasına sebep olmuştur. Hem atanan hem de atama bekleyen mağdurlar hem aile bütünlüğü hem de özlük hakları hususlarında zarara uğramıştır. Zira mülakata girenlerin %82′si Eğitim-Bir-Sen üyeleri oluşturmaktadır.

Peki aynı memur konfederasyonuna üye olan Sağlık-Sen ne yaptı?

Haktan, hukuktan yana tavır alarak üyelerinin yararına politikalar, eylemlere gerçekleştirdi.

Sağlık Sen'in açtığı dava sonucunda Danıştay, Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Genel Yönetmeliğinin bazı maddelerinin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Danıştay Yönetmelikte yer alan;

1) “ İlçe İdare Şube Başkanlıkları ile bunlarla aynı düzeydeki diğer görevlere “ şeklindeki düzenlemenin yönetmelik kapsamından çıkarılan kadroların belirsiz bir şekilde genişletilmesine neden olduğu ve objektif kurallar çerçevesinde atama yapılmasını ortadan kaldıracağından dolayı,

2) “Görevde yükselme suretiyle atanacak personel için bulunduğu kurumda veya diğer kurumlarda alt görevlerde çalışmış olma şartı ve süresi arayabilir.” cümlesindeki “arayabilir” ibaresiyle kurumda çalışmış olmanın bir şart olmaktan çıkarıldığı, böylelikle objektif bir kriteri düzenleyen hükmün ortadan kaldırılarak, liyakat, kariyer ve eşitlik ilkelerine uygun olmayan atamalara sebep olacağından,

3) “Yazılı sınavda başarı puanının en az kaç olması gerektiği kurumlarca belirlenir ve duyuruda belirtilir.” Hükmünün de farklı başarı puanları belirlenmesine neden olabileceği ve eşitlik ilkesi konusunda tereddütler oluşturduğu,

Gerekçesiyle yürütmesinin durdurulmasına karar verildi.

Bu değişiklik sonrası ilgili maddelerin iptaline karar verilmesi halinde Yönetmelikte gerekli değişikliğin yapılması gerekiyor. İlgili değişiklik sonrası, bu Yönetmeliğe bağlı Kurumların alt düzenlemelerde değişiklik yapılacaktır. Özellikle kamu kurumlarına göre değişen başarı puanına kriter gelmesi gündemde.

Kul hakkını gözetmesinden ötürü Sağlık-Sen Genel Merkezini tebrik ederiz.

Mülakat Mağduru Eğitim-Bir-Sen Üyeleri Platformu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum