Eğitim-Bir-Sen’den Afiş Tepkisi

Eğitim-Bir-Sen’den Afiş Tepkisi

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Diyarbakır’da "Biz seni görmeden sevdik Ya Resulallah" ibaresi olan afişlere yapılan saldırıları kınadı.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı,  Diyarbakır’da "Biz seni görmeden sevdik Ya Resulallah" ibaresi olan afişlere yapılan saldırıları kınadı.

 

Ramazan Çakırcı, “Diyarbakır'da astıkları çirkin karikatürler ile değerlerimize saldırdılar. Tepkimizi görünce anında billboardlardan karikatürleri kaldırdılar. Özür bekledik "ama" ve "ancaklı" açıklamalara imza attılar. Amaçlarının provokasyon olduğu ve değerlerimize düşman olduklarını açıklamalarından da anlayınca bu kez Sahabeler kentimizi duyarlı STK’larla ortak hareket ederek "Biz seni görmeden sevdik Ya Resulallah" ibaresi olan afişlerle ve hadislerle donattık. Tepkimizi afişler üzerinden verdik, değerlerimize sahip çıktık. Bundan bile rahatsız oldular. Billboardlardaki afişlerimize saldırıp, parçaladılar. Yazıklar olsun” dedi.

Çakırcı sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Afişlerde, Kürtçe ve Türkçe olarak "Biz seni görmeden sevdik Ya Resulallah" ifadesi ile Enbiya suresinin 107. ayeti olan "Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik" ayeti yer alıyordu. Bundan ancak cahiliye döneminde kalanlar rahatsız olur. İşte bunlar da öyle. Sadece eski Türkiye'de kalmamışlar daha ötesi cahiliye döneminde kalmışlar. Yine de sabır diyorum. Rabbim onları kurtarır inşallah. Milletimiz değerlerine, sağduyusuna ve iradesine sahip çıkarak gereken dersi verecektir. Soruyorum; Bir afişe bile tahammül edemeyenler hangi barıştan yanalar? Bunlar mı kardeşliği tesis edecekler? Bu zihniyeti kınıyorum. Bu zihniyete inat, kardeşliğimize de birliğimize de, Yeniden Büyük Türkiye idealimize de sahip çıkacağız. Biz çok iyi biliyoruz ki; Danimarka’da, Amerika’da, Fransa’da bu karikatürler ile değerlerimizi hedef alanlar, Türkiye'de bu işbirlikçilerini kullanıyorlar.Biz çok iyi biliyoruz ki; Suriye ve Irak'ı kan gölüne döndüren, diktatörlerin yanında duran, Sisi'ye arka çıkan ve Netanyahu'nun sözcülüğünü yapanlar, bu karikatürü asanlarla kol kola aynı amaca hizmet ediyorlar..”

 

Sağduyu çağrısı da yapan Çakırcı, "Açık bir tahrik ile karşı karşıyayız. Seçim yaklaştıkça bu tahriklerin süreceği de belli. Kardeşliğimizi bozmak için uğraşan mihraklara inat safları sıklaştıralım. Gün, aklı selim ve sükunetle hareket edip şiddetten uzak durmayı sağlama günü, etnik hınç ve öfkeyle toplumu kutuplaştırmadan uzak tutma günüdür. 

Sağduyulu olacağız, ortak akıl ile hareket edeceğiz, küresel şebekelerin yazdıkları senaryoları bozacağız" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.