Eğitim-Bir-Sen'den İl Müdürüne Görevden Alma İsyanı

Eğitim-Bir-Sen'den İl Müdürüne Görevden Alma İsyanı

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürünün İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları ve bazı ilçe müdürlerini görevden almasına Eğitim Bir Sen isyan etti.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürünün İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı ve bazı ilçe müdürlerini görevden almasına Eğitim Bir Sen İsyan etti.

İl Milli Eğitim müdürüne tepki gösteren Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Aydın KAYAN Vali benzetmesi yaparak ilginç bir de örnek verdi. 

 Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı'nın göreve geldikten 4-5 ay sonra 4 müdür yardımcı ile 4 ilçe milli eğitim müdürünü değiştirmesi eğitimde yetkili sendika olan Eğitim BirSen'i kızdırdı.

Değişikliğe tepki gösteren Şube Başkanı Aydın Kalkan, sert ifadelerle kullanması ise dikkat çekti.

Kalkan, "FETÖ/PDY mücadele ettiler. Ödülleri bu mu deniliyor" diye konuştu. | Kalkan, değişikliğin okul müdürlerini tedirgin ettiğini söyledi. "Bu tedirginliğin ortadan kaldırılması lazım" diyen Kalkan'ın Vali benzetmesi de oldukça güldürdü. Kalkan'nın "Vali, ben bu vali yardımcıları ile çalışmam, değiştiriyorum" şeklindeki örneğini vererek, imada bulunması ise komik karşılandı.

Kalkan, Vali'nin atama yetkisinin bulunmadığını unutmuş olacak ki büyük bir gafa imza attı.

 Eğitim Müdürlüğü ile sendikayı karşı karşıya getiren görevden almalarda 4 İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve 4 ilçe milli eğitim müdürü değişmişti. Görevden alınan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Bai hameddin Karaköse, Mahmut Tatlı, Yusuf Dündar ile Coşkun Feyzioğlu görevlerinden alınarak, uzman olarak görevlendirilmişti. Müdür yardımcılıklarına Osman Malkoç, Fatih Tansu, Osman Karaca ve Sezai Çamdalı getirildi. Bünyan, Yeşilhisar, Talaş ve Kocasinan İlçe Eğitim müdürleri görevinden alındı. Yerine ise yeni atamalar yapıldı. Kocasinan'a Yaşar Öztürk, Yeşilihisar'a İbrahim Bünyan'a Serdar Çelik Talas'a ise Mustafa Gürbüz atandı.

MUDUR DEĞİŞİKLİĞİ EĞİTİM BİR SENİ RAHATSIZ ETTİ

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı'nın yönetim değişikliğine gitmesi Eğitim Bir Sen Şubesi'ni rahatsız etti. Görevden alınan müdür yardımcılarının ve ilçe milli eğitim müdürlerinin kendi üyeleri olmasından dolayı Elmalı'yı eleştiren Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan, okul müdürlerinin tedirgin olduğunu söyledi.

Kalkan'ın Vali benzetmesi de oldukça güldürdü. Kalkan'nın "Vali, ben bu vali yardımcıları ile çalışmam, değiştiriyorum" şeklindeki örneğini vererek, imada bulunması ise komik karşılandı. Kalkan, Vali'nin atama yetkisinin kendisinde bulunmadığını unutmuş olacak ki büyük bir gafa imza attı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 'yönetim' krizi yaşanıyor. Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı'nın göreve geldikten 4-5 ay sonra 4 müdür yardımcı ile 4 ilçe milli eğitim müdürünü değiştirmesi eğitimde yetkili sendika olan Eğitim Bir Sen'i kızdırdı.

Değişikliğe tepki gösteren Şube Başkanı Aydın Kalkan, TVİ'de katıldığı programda değişikliğin okul müdürlerini de tedirgin ettiğini söyledi. Kalkan, "Kayseri'de müdür değişikliği oldu. İl Milli Eğitim'de 4 müdür yardımcısının araştırma yapılması ve 4 ilçe müdürlerinin alınması okul müdürlerinin tedirgin etti. Bu tedirginliğin ortadan kaldırılması lazım. Ben yeni geldim. Kadromu kuracağım düşüncesi oluyor. Kayseri Valisi vali yardımcıları yeni geldi. Vali ben bu yardımcılarla çalışmıyorum. Bunları değiştiriyorum diyemez. Böyle bir şey yok. Arkadaşları baktığımız zaman tembellik, arsızlık, namussuzluk fetöşcülük var mı yok. Bunu soruyoruz ve cevabını arıyoruz. Cevabını arıyorum bunun cevabını bekliyorum" dedi.

Görevden alınanların 17-25 Aralık sonrasında FETÖ okullarının müdürlerinin alınmasının ardından canla ve başla çalıştığını kaydeden Kalkan, "Bu arkadaşlarımız 17-25 Aralıktan sonra FETÖ okul müdürlerinin alınmasıyla ellerini taşın altına koyan insanlar.

FETÖ'den temizlediler ve mahkemesi devam eden arkadaşlarımız var. Bu işi yapan arkadaşlarımızı elinize sağlık diyerek, köşe ittiler. Bunu izah etmek mümkün değil. Onun da cevabını bekliyoruz. Gerçekten bu arkadaşlar canla başla çalıştılar. Kadrolu müdür yardımcısı ve ilçe müdürü gibi çalıştılar. Hepsi başarılı. Bu arkadaşlar gittiği ilçede başarısını geriye götürdü diye bir durum söz konusu değil. 2 yıl sene  8 ay canla başla çalıştılar.

FETÖ/ PDY mücadele ettiler. Ödülleri bu mu deniliyor. Arkadaşlarımızdan alınmasından dolayı okul müdürleri tedirgin Bu şekilde Kayseri'nin eğitim ve öğretimi ileriye geriye gider düşüncesindeyiz. Paydaş olarak söylüyoruz. Atama yetkisi milli eğitimde. En büyük sivil toplum kuruluşuyuz. Eğitim Bir Sen'in Kayseri eğitimi ile ilgili sözü olması lazım" şeklinde konuştu.

Kayseri Ehaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum