Eğitim-Bir-Sen'den MEB'e Eleştiri

Eğitim-Bir-Sen'den MEB'e Eleştiri

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, mevcut eğitim sistemi ile Asım’ın Nesli’nin yetiştirilemeyeceğini ifade ederek, “Ülkeyi imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz ülkeyi tahrip eder” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, mevcut eğitim sistemi ile Asım’ın Nesli’nin yetiştirilemeyeceğini ifade ederek, “Ülkeyi imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz ülkeyi tahrip eder” dedi.

Antalya Şubesi tarafından düzenlenen 1. Teşkilat Eğitim Programı, 19 ilçe yönetimi, Üniversite Temsilcilik yöneticileri ve kadınlar komisyonu üyelerinin katılımıyla Side’de yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Mithat Sevin, yasal platformlarda, eğitim çalışanlarının özlük ve mesleki hakları için mücadele ettiklerini belirterek, “Demokratik, hukuk devleti anlayışının tam anlamıyla yerleşerek, ülkemizin ‘ne aç hürlerin ne de tok esirlerin ülkesi’ olması yerine karnı tok sırtı pek, özgürlüklerin doya doya yaşandığı, sosyal ve sendikal hakların vücut bulduğu Türkiye idealimizi gerçekleştirinceye kadar çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Mevcut eğitim sistemiyle ‘Asımın Nesli’ni yetiştirmek mümkün değil

Yanlış uygulamalara yönelik eleştirilerde bulunan Sevin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkeyi imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz ülkeyi tahrip eder. Binlerce cana mal olan terör olayları, Taksim Gezi Parkı ayaklanması bunun neticesidir. Bu eğitim sistemiyle ‘Asımın Nesli’ni, milli bir nesil yetiştirmek de mümkün değildir. Bu nedenle, eğitim sisteminde köklü değişikliklerin yapılması zorunludur. Bunun için, Milli Eğitim müfredatının değiştirilmesi, ders kitaplarının yeniden yazılması, öğretmen yetiştirme sisteminin gözden geçirilmesi vb. çalışmaların bir an evvel yapılmasına ihtiyaç vardır. Eğitim-Bir-Sen olarak, bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya, taşın altına elimizi koymaya hazırız.”

Yetime sahip çıkmalıyız

Eğitim-Bir-Sen olarak “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesinin ortağı olduklarına dikkat çeken Sevin, “Bir yetim gülüyorsa, başına şefkat eli değdiği içindir. Bir yetim gülüyorsa, bütün bir toplum gülüyor demektir. Bu nedenle, desteklediğimiz ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesine her üyemizin sahip çıkmasını ve destek olmasını bekliyor ve istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kılık-kıyafet dayatmasına hayır demeye devam edeceğiz

Sevin, sendika olarak, darbe ürünü kılık-kıyafet yönetmeliği değiştirilinceye kadar, başlattıkları sivil itaatsizlik eylemine devam edeceklerini kaydederek, “Darbe döneminin tortusu, askeri mantıkla insan benliğini hiçe sayarak zapturapt altına almak için düzenlenmiş, özgürlükleri boyunduruk altına alan çağ dışı yönetmelik değiştirilinceye kadar serbest kıyafet eylemine devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay’ın açılış konuşmalarının ardından başlayan programda, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk, “İletişim ve Motivasyon”, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Danışmanı Hıdır Yıldırım “Eğitim-Bir-Sen’in Tarihi ve Sendika Kültürü” konulu birer sunum yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum