Eğitim-Bir-Sen'den MEB'e Özer Grubu Atama Talebi

Eğitim-Bir-Sen'den MEB'e Özer Grubu Atama Talebi

Eğitim-Bir-Sen: Aday öğretmenlerin özür grubu atama talebini görüştük

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ve Atilla Olçum, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin’i ziyaret etti.

 

Aday öğretmenlerin özür durumu atama ve yer değiştirme mağduriyetinin giderilmesi için bakanlığın üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Selvi, “Özür durumuna bağlı atama ve yer değiştirme hakkı aday öğretmenlere de verilmelidir. Özür durumu çerçevesinde yer değişikliğinin amacı aile bütünlüğünü sağlamak, kendisi ya da yakınının sağlığının korunması olduğu dikkate alındığında aday öğretmenlere bu hakkın tanınmaması, eşitsizlik oluşturmasının yanında anayasa ve evrensel hukuktan kaynaklanan temel bir insan hakkının ihlalini teşkil etmektedir. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde gerekli değişiklikler yapılmalı; özür durumuna bağlı yer değiştirme isteğinde bulunanlardan öğretmenlikte ve devlet memurluğunda adaylıklarının kaldırılmış olması şartı aranmamalıdır” dedi.



 

Aday öğretmenlerin de özür durumuna bağlı yer değiştirme isteklerinin değerlendirmeye alınmasını isteyen Selvi, “Bu sorunun çözülmesi için üzerimize düşeni yapacağız ve konunun takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

 

Selvi, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ile Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatı yardımcı hizmetler sınıfına atanan 2 bin 150 adayın göreve başlamadan istekleri doğrultusunda yerlerinin değiştirilmesi talebinde de bulundu.

 

Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve Müsteşar Yusuf Tekin, aday öğretmenlerin özür durumuna bağlı atamalarında sorun yaşanmaması için gerekli hassasiyeti göstereceklerini ifade ettiler. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.