Eğitim-Bir-Sen'den Terör Mağdurlarına Yardım

Eğitim-Bir-Sen'den Terör Mağdurlarına Yardım

Genel Başkan Vekilimiz Latif Selvi ve Genel Başkan Yardımcımız Şükrü Kolukısa, Ramazan ayının bereketini paylaşmak, kardeşlik iftarında mağdur ailelerle kucaklaşmak ve bir nebzede olsa yaraları sarmak için Cizre’deydi.

Genel Başkan Vekilimiz Latif Selvi ve Genel Başkan Yardımcımız Şükrü Kolukısa, Ramazan ayının bereketini paylaşmak, kardeşlik iftarında mağdur ailelerle kucaklaşmak ve bir nebzede olsa yaraları sarmak için Cizre’deydi.
 


Ev ev kardeşlik taşıdık

Eğitim-Bir-Sen ve Deniz Feneri Derneği tarafın organize edilen yardım kampanyasında terör mağduru 1200 aileye yardım dağıttık. Yardım dağıtımı dolayısıyla bir açıklama yapan Genel Başkan Vekilimiz Latif Selvi; “Ramazan boyunca mağduriyetin yaşandığı, insanımızın sıkıntı çektiği her bölgeye guruplar halinde arkadaşlarımızla ziyaret yapıyor, yardımlar götürüyoruz. Yüksekova, Kilis, Sur, Nusaybin, Midyat’tan sonra Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen ve paydaşımız olan Deniz Feneri  ile bugün Cizre’deyiz. Kardeşlerimize bir nebzede olsa yardım yapmak için bugün buradayız. Mağduriyetin olduğu her yerde kardeşliğimizin ve Müslümanlığımızın gereği olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bu kadim şehirde, bu kadim medeniyetin eserlerinin gölgesinde Cizre halkı ile birlikteyiz. Ellerimizi bir birine uzatarak tek çare kardeşlik diyeceğiz. Keşke bu sıkıntılar, bu acılar hiç olmasaydı. Yalnızca mutlu günlerimizde birlikte olabilseydik. Ama yaşananlar netice itibari ile yaşanmıştır. Acıları sarmak hepimizin görevi kardeşliğimizi zedeleyen her şeyi ortadan kaldırmak ve kardeşliği ayak tutmakta hepimizin en önemli görevi bizde o görevi ifa etmek için bugün buradayız. Kardeşlik ve insanca yaşamak hepimiz için geçerli ve onu da inşallah hepimiz el birliğiyle yeniden tesis edeceğiz” dedi.
 


Kardeşlik İftarı’nda terör mağduru ailelerle bir araya geldik

Genel Merkez Yöneticilerimiz yardım dağıtımının ardından Cizre Öğretmenevi’nde akşam gerçekleştirilen “Kardeşlik İftarı” programında terör mağduru ailelerle bir araya geldi. İftar programında ailelere yönelik bir konuşma yapan Latif Selvi; “Çukur siyaseti, medeniyet merkezlerimizden bir tanesi olan, geçmişte çok mühim şahsiyetler yetiştirmiş kıymetli Cizremizi bugün sıkıntılarla boğuşmak zorunda kalmış bir şehir haline getirmiş ama biz bu şehirden ümitliyiz çünkü bu şehir, geçmişte çok önemli hizmetler gerçekleştirmiş, abide şahsiyetleri yetiştirmiş bir ilim şehri olarak bilenen bir ilçemizdir. Bugün Cizre halkı olarak sizler bize dostlukluğunuzuı ortaya koydunuz. Sizin sayenizde işte kardeşlik, işte kardeşlik köprüsünün resmi bu salonda.  Kardeşçe yapılacak şeylerin nasıl olacağının ölçütü olacak birtakım ışıkları bize verdiniz. Asıl olan kardeşliğimizdir, kardeşliğimizin esasında hiçbir zedelenme yoktur ama kirli birtakım odaklar, terör örgütleri aramıza bir nifak sokmuşsa, bu nifakı ortadan kaldırmak ve yeni nifaklara karşı uyanık olmak da hepimizin görevidir. Sizlerle, Müslüman kardeşlerimizle, dostlarımızla bu mübarek ramazan akşamında bağışlanma günleri olarak tarif ettiğimiz bu mağfiret gününde bir araya gelmekten dolayı çok mutlu olduk” ifadelerini kullandı.
 


Bölgenin imarı ve inşası için herkese sorumluluklar düşüyor

Terör mağduru aileleri evlerinde bizzat ziyaret ederek, şehir ve bölge hakkında bilgi aldıklarını belirten Latif Selvi; “Yaşanan mağduriyetler, çekilen acılar ve bundan sonra yapılabileceklere ilişkin ailelerimizle kısa kısa sohbet gerçekleştirdik. Mağdur ailelerimizin gözlerinde yarına dair umutlu bekleyişi ve sabrı gördük. İnsanımızın ne kadar duyarlı ve sabırlı olduğunu bir kez daha müşahede ettik. Şehrin el birliğiyle yeniden toparlanması lazım, bu konu da devlet başta olmak üzere tüm sivil inisiyatiflere sorumluluk düşmektedir. Kadim kardeşliğimize hepimizin sahip çıkması, akan bir gözyaşı varsa buna hiç kimsenin duyarsız kalmaması lazım” dedi.
 


Genel Merkez Yöneticilerimiz program çerçevesinde Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur’u makamında ziyaret ederek ilçenin son durumu hakkında bir süre sohbet gerçekleştirdi.

Kardeşlik iftarında bir açış konuşması yapan Şırnak Şube Başkanımız Abdullah Çatı, yardım dağıtımını organize ettiği ekibiyle birlikte dağıtım süresince hazır bulundu.
 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.