Eğitim-İş V. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi.

Eğitim-İş V. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi.

Eğitim-İş V. Olağan Genel Kurulu 5-6 Ağustos tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Eğitim-İş V. Olağan Genel Kurulu 5-6 Ağustos tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Genel Kurul, PKK terör örgütü tarafından şehit edilen öğretmenler Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz’a ithaf edildi.

Sunuculuğunu Genel Basın Yayın ve Uluslararası İlişkiler Sekreterimiz Ebru Sungar'ın yaptığı Genel Kurula, CHP Genel Sekreteri Kamil Oktay Sındır, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük ve MYK üyeleri, önceki Genel Başkanımız Veli Demir, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Avukat Hüseyin Özbek, 24'üncü Dönem CHP Milletvekili Nur Serter, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tülin Oygür, Halkın Kurtuluş Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Av. Sait Kıran, TÖS Yönetim Kurulu Üyesi ve CHP eski Burdur Senatörü Ekrem Kabay, Tarım Orman-İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş, Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, Tüm Yerel Sen Genel Başkanı Hakan Kıran ve Genel Sekreteri Arap Mucur  katıldı.

Yoklama ve açılışın ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Genel Kurul, Divanın oluşturulması ile devam etti. Genel Kurul’da Divan Başkanlığı’nı ilk Eğitim-İş’in Kurucularından Erdal Çalı yaptı.

Sinevizyon gösterisinin izlenmesinin ardından Genel Başkanımız Mehmet Balık açılış konuşmasını yaptı. 2005 yılında yeniden açılan Eğitim-İş’in, 12 yılda laik, demokratik, bilimsel eğitim konusunda ve eğitim emekçilerinin sorunlarını dile getirme konusunda ülkenin çağdaş, demokratik, cumhuriyetçi kamuoyunun “Eğitim-İş ne diyor” diye gözünü çevirdiği yegâne emek örgütü olduğunu vurgulayan Balık, “Eğitim-İş, laik demokratik çağdaş kamuoyunun kutup yıldızıdır. Bugüne kadar örgütümüze emek veren bütün yöneticilerimize, üyelerimize ve sendika dostlarımıza teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

İkinci gün, sendika organlarına seçimler yapıldı. Merkez Yönetim Kurulu için üç liste ve 2 bağımsız aday katıldı. Merkez Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu, Disiplin Kurulu ve Konfederasyon Üst Kurul Delegeliği için 302 delegenin oy kullandığı seçimde yeni Merkez Yönetim Kurulu şu adlardan oluştu:

Orhan Yıldırım, Bilal Şener, Maksut Balmuk, Ebru Sungar, Hüseyin Kara, Yakup Tekin Efe, Suat Özkolay.

Balık, seçim sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada, Genel Kurul’un Eğitim-İşlilere yakışır bir olgunluk içinde birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının hakim olduğu bir ortamda gerçekleştiğini ifade etti ve “Başta genel kurul delegasyonu olmak üzere şube ve temsilcilik başkanlarımıza, yönetim kurullarına ve tüm üyelerimize, demokratik seçim yarışına katılan tüm adaylara, bütün konuklarımıza, Sayın Erdal Çalı başkanlığındaki divan kuruluna teşekkürlerimi sunarım. Seçilen arkadaşlarıma başarılar dilerim” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.