Eğitim-Öğretim Tazminatı Bütün Eğitim Çalışanlarına Ödemsin!

Eğitim-Öğretim Tazminatı Bütün Eğitim Çalışanlarına Ödemsin!

Eğitim-Öğretim Tazminatı Bütün Eğitim Çalışanlarına Ödemsin!

EĞİTİM ÇALIŞANLARININ BİR BÜTÜN OLDUĞU UNUTULMASIN!

 

EĞİTİM ÖĞRETİM TAZMİNATI BÜTÜN EĞİTİM ÇALIŞANLARINA ÖDENSİN!

 

Türk Eğitim-Sen olarak; her öğretim yılı başında öğretmenlerimize verilen Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği'nin bütün eğitim çalışanlarına ödenmesi hususunda yıllardır girişimlerimiz devam etmektedir.

 

Hatta kamuoyu iyi hatırlayacaktır ki; 2006 yılı Ekim döneminde gerçekleştirdiğimiz Kurum İdari Kurulu (KİK) toplantısında bu konuda karar dahi aldırmıştık. 31 Ekim 2006 tarihinde "Her yıl eğitim öğretim yılı başında ödenen Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği'nin uygun ölçeklerle tüm eğitim çalışanlarına ödenmesi..." şeklinde aldırdığımız Kurul kararda toplantıya katılan Bakanlık üst düzey bürokratlarının da imzası vardı.

 

Ancak aradan geçen altı yıla rağmen, Bakanlık, altına imza attığı KİK kararının hayata geçirilmesi amacıyla hiçbir çalışma içerinde yer almamış, Hükümet nezdinde eğitim çalışanlarının bu en doğal hakkını elde etmek için gerekli girişimlerde bulunmamıştır.

 

Sendika olarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nı, altına imza attığı KİK kararının gereğini yapmaya davet ediyoruz.

 

Başta Sayın Ömer Dinçer olmak üzere, tüm yetkililerin, eğitim çalışanlarının bir bütün olduğunu hatırlamalarını; eğitim hizmetinin öğretmeniyle, hizmetlisiyle, teknisyeniyle hülasa bütün unsurlarıyla birlikte verimli bir şekilde yürütüldüğünü unutmamalarını tavsiye ediyoruz.

 

Eğitim çalışanları, Sayın Bakandan bu problemin çözümü noktasında gerek Hükümet ve gerekse Maliye Bakanlığı nezdinde etkili girişimde bulunmasını ve bunu kamuoyu ile paylaşmasını beklemektedir.

 

Milli Eğitim Bakanları, öncelikle temsil ettiği çalışanlara karşı sorumluluk taşımalıdırlar. Bir işletmeci, bir maliyeci edasıyla eğitim çalışanlarının beklentilerinin karşılanamayacağı artık görülmelidir.

 

Bir kez daha başta sayın Milli Eğitim Bakanı olmak üzere Hükümetin tüm üyelerine sesleniyoruz: EĞİTİM ÇALIŞANLARI BİR BÜTÜNDÜR! Eğitim, ancak, bütün hizmet unsurlarının uyum ve motivasyonuyla verimli bir şekilde yürütülebilecektir. Bundan dolayı eğitim hizmetinin asli unsurlarını oluşturan hizmetli, memur, teknisyen, şoför, idareci, akademisyen statüsündeki bütün çalışanlar eğitim öğretime hazırlık ödeneğinden faydalanmalıdır.

 

Hükümetimiz, vakit geçirmeden brüt asgari ücret tutarında bütün Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversite çalışanlarına bu ödeneğin tahsis edilmesini sağlamalıdır. Mili Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de bu süreci ciddiyetle takip etmeli ve bu gayretiyle ilgili olarak eğitim çalışanlarını ikna etmelidir.

 

Türk Eğitim-Sen olarak bu sıkıntının çözümünün sonuna kadar takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

 

TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.