Eğitim Sen - Bakan Nabi Avcı Buluşması

Eğitim Sen - Bakan Nabi Avcı Buluşması

Genel Başkanımız Ünsal Yıldız, Genel Sekreterimiz Mehmet Bozgeyik ve Merkez Basın Yayın Sekreterimiz Tuğrul Culfa, bugün, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı`yı makamında ziyaret etti.

 

25 Ocak`ta görevine atanan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile göreve geldiği hafta görüşme talebinde bulunmuş; ancak talebimize ilişkin herhangi bir yanıt alamamıştık. Avcı, bugün yapılan görüşmede, talebimizin kendisine iletilmediğini, bu nedenle görüşme talebine henüz yanıt verebildiğini dile getirdi. 

Milli Eğitim Bakanı Avcı`yla, eğitim alanına ilişkin, geçtiğimiz dönemde ve hâlâ devam ederek yaşadığımız sorunları yaşamamayı temenni ettiğimizi dile getirdik. Yapılan görüşmede, 4+4+4 eğitim sisteminin yarattığı sorunlara, okul dönüşümleri ve norm kadro sorunlarına, ortaöğretime geçiş sistemi ve sınav odaklı eğitime, eğitimde esnek, güvencesiz ve angarya çalışma koşullarına, öğretmen açıkları ve ataması yapılmayan öğretmenlere, iş güvencemize dönük saldırı niteliğindeki performans ve kariyer basamakları sistemine, eğitimde kılık kıyafet uygulaması ile yaratılan ortamla beraber öğretmenlerin ve öğrencilerin karşı karşıya getirilmesine, eğitimin ve eğitim emekçilerinin sorunlarına ilişkin görüş ve önerilerimizi dile getirdik; bu çerçevede hazırladığımız raporu Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı`ya ilettik. 

Bakan Avcı ise ilettiğimiz sorunlarla ilgileneceğini ve bu konuda gerekli duyarlılığı göstereceğini, eğitimin planlamasına ilişkin sendikalarla daha fazla iletişimde bulunacağını dile getirdi. 

Bakan‘a ilettiğimiz dosyayı görmek için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum