Eğitim-Sen Eyleminden Notlar

Eğitim-Sen Eyleminden Notlar

UMUTTAN Korkanlara Türkiye’nin Dört bir Yanında Direnen Emekçiler Yanıt Verdi!

Şafaktan, görmekten, duymaktan, türkülerden, umuttan korkanlara Türkiye’nin dört bir yanını direniş alanına çevirenler en güçlü yanıtı verdi.

23.05.2012

Bugün, yüzbinlerce kamu emekçisi trenleri durdurdu, hastaneleri boşalttı, okullarda ders işlemedi, “Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır” dedi; AKP’nin emeğe saldırısına, sadaka zammına karşı üretimi durdurarak gücünü gösterdi.

Bugün, emeğine, haklarına sahip çıkanlar, Türkiye’nin dört bir yanında sokağa çıkan kamu emekçileri, 1 Aralık 2000’de yapılan grevle birlikte 1980 sonrasında en büyük grevi yaparak direnişin tarihini yazdı.

2012 için 3,5+3,5, 2013 için %2+3 zam teklif eden AKP’ye, hükümetin kapı kulları olmadıklarını, taleplerine sahip çıkan emekçiler olduklarını haykırdılar.

Bugün Türkiye’nin dört bir yanında işyerlerini, sokakları direnişin alanlarına çeviren kamu emekçileri, hükümetin sefalet zammına karşı insanca bir yaşam için, insanca bir düzen için alanlarda omuzlarını birleştirdi; AKP’nin saldırılarına karşı en güçlü yanıtı ülkeyi eylem alanına çevirerek, direnişin odağını yaratarak verdi.

Bugün, yüreği aydınlık bir gelecek için çarpanlar, geleceği bugünden kuracaklarının inancı ile grevdeydi; aynı gelecek için mücadele edenler yüzbinlerce kamu emekçisinin yanında, yanı başındaydı, onlarla omuz omuzaydı.

Bugün Türkiye’nin dört bir yanında alanları dolduran kamu emekçileri, AKP’nin karanlığına, baskısına, sömürüsüne karşı; zalimin zulmüne karşı direnenlerin, geleceğine kazanacağını; son sözü direnenlerin söyleyeceğini bir kez daha gösterdi.

Ankara:

İş yerlerine “Bu İşyerinde GREV Var” pankartı asan kamu emekçileri, işyerlerinde toplandıktan sonra Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüdü.

ODTÜ ve Ankara Üniversitesi Cebeci kampüslerinde bir araya gelen eğitim ve bilim emekçileri, Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüdü.

YKM’de toplanan Eğitim Sen’liler ise buradan Milli Eğitim Bakanlığı önüne yürüdü. MEB önünde toplanan Eğitim Sen’liler adına açıklamayı Ankara 2’No’lu Şube Başkanı Dengiz Sönmez yaptı. Eğitim Sen’liler, açıklamanın ardından Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüdü.

Ziya Gökalp Caddesi'nde yapılan mitingde, KESK adına konuşmayı KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul yaptı. Tombul konuşmasında, "Bugün kamu emekçileri olarak bizimle dalga geçenlere, 2012’nin Türkiye’sinde bizi hala kapı kulu olarak görenlere en iyi cevabı vermek için grev hakkımızı kullanıyoruz. 'Grev hakkınız' yok tehditlerini boşa çıkaran yüz binlerce kamu emekçisi bugün tüm Türkiye’de hayatı durdurmuş durumda. Dağın fare doğurmasını bekleyenler dışında herkesin, kamu emekçilerinin, işçilerin, emeklilerin yürekleri bugün bizimle çarpıyor.

12 Eylül 2010 referandumu öncesinde kamu emekçilerine 'artık sizler de toplu sözleşme yapacaksınız, haklarınızı koruyacaksınız' diyenler, her zaman olduğu gibi sözlerinde durmamıştır. Referandum sürecinde 'nikah masasında bile böylesine iştahla “EVET” demedik” diyenlerin kamu emekçilerinin karşısına çıkıp özür dilemesi gerekmektedir" dedi.

AKP hükümetinin, her zaman olduğu gibi, patronlara gelince “bonkör”, kamu emekçilerine gelince “cimri” olmayı sürdürdüğünü dile getiren Tombul, "Her fırsatta ekonomik büyüme rakamları ile övünenlerin bu büyümden pay istediğimizde birden küçülmeleri bu yüzdendir" dedi.

Tombul konuşmasını, "“Çekin artık elinizi ekmeğimizden, aşımızdan” diyen milyonlar, önlerindeki her engeli kararlılıkla aşmaya hazırlanıyor. Bugüne kadar ortaya koyduğu mücadele ile milyonların taleplerini ve beklentilerini kararlılıkla savunan KESK, bu onurlu mücadelede yerini almaya hazırdır.

Kamu emekçilerinin taleplerini ve iradelerini yok sayan, geleceğini ipotek altına almaya çalışanların oyununu bozmaya kararlıdır.

Bizlere tek teminatı şiddet, baskı ve daha fazla yoksulluk olanlara karşı bizim teminatımız fiili meşru mücadele geleneğimiz olmaya devam edecektir.

Tüm emekçileri, işçileri, halkımızı, yoksulluğun, sefaletin, baskıların karanlık dünyasına karşı mücadele içinde birleşmeye ve geleceğimize hep birlikte sahip çıkmaya çağırıyoruz" diyerek sonlandırdı. Konuşmanın ardından atılan "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz" sloganı ile alanda yankılandı.

Tombul'un ardından TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, TTB Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu ve DİSK adına Sosyal İş Başkanı Metin Ebetürk birer konuşma yaparak kamu emekçilerinin onurlu örgütü KESK'in mücadelesinde örgütlerinin KESK'le omuz omuza olduğunu dile getirdiler.

İstanbul:

Saat 12.30'da Sirkeci ve Çapa'da toplanan binlerce kamu emekçisi, saat: 14.00'te Beyazıt Meyda'nında toplandı. Mitingde KESK adına açıklamayı KESK Genel Başkanı Lami Özgen yaptı.

İzmir:

Basmane Meydanı'nda toplanan binlerce kamu emekçisi Konak Meydanı'na yürüdü. Konak Meydanı 25 bin kamu emekçisiyle doldu.

Samsun:

İl genelinde birçok okulda eğitim emekçilerinin tamamına yakını greve çıktı. Bütün okullar neredeyse tamamen boşaldı. Belediye, maliye, tapu, DSİ, sağlık iş kollarında çalışma olmadı. Çiftlik Caddesi DSİ önünde saat 10.00’da toplanan kamu emekçileri, Çiftlik Caddesi boyunca yürüyerek saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı.

Siirt:

Adana

Mersin:

Mersin'de kamu emekçileri 11 kez barikatla karşılaştı. Her defasında barikatı aşan KESK'liler AKP il binasının önünde yapılan açıklamanın ardından dağıldı.

Artvin:

Gaziantep:

Bartın:

Kastamonu:

Ayvalık:

Çorum:

Erzurum:

Isparta:

Malatya:

Kars:

Mardin:

Nevşehir:

Yalova:

Amasya:

Eskişehir:

Antalya:

Bolu:

Bursa:

Denizli:

Şanlıurfa:

Sinop:

Tokat:

Giresun:

Gökçebey:

Trabzon:

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.