Eğitim sendikaları, darp edilen öğretmen için tepki gösterdi

Eğitim sendikaları, darp edilen öğretmen için tepki gösterdi

Eğitim sendikaları, darp edilen öğretmen için tepki gösterdi

 

Mardin’in Midyat ilçesinde 75. Yıl İMKB İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Abdurrahim Demir’in bir grup tarafından darp edilmesi Midyat’ta bulunan Eğitim Sendikaları’nın tepkisine neden oldu.
 
Eğitim Bir-Sen, Özgür Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen temsilcilikleri ile Eğitim Yöneticileri Derneği Midyat Adliyesi yanında ortak basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını sendikalar adına Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Abdulkadir Altay okudu.
 
Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilcisi Altay açıklamasında, “Şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Eğitimciye yapılan şiddeti de lanetliyoruz. Bireyleri iyi bir insan olarak yetiştirme amacıyla gayret gösteren öğretmenlerin, toplumun her kesiminden destek almaları gerekirken günden güne artan şiddete maruz kalması korkutucu boyutlara ulaşmıştır. Bunun arka planında, Milli Eğitim Bakanının iyi düşünülmemiş, sonucunun nereye varacağı hesap edilmemiş söz ve uygulamalarıdır. Bu söylemler, eğitimcinin toplumdaki itibarını sarsmış, cahil kişilerin eğitimcilere saldırılarına yeşil ışık yakmıştır.” dedi.
 
Altay, “Kanunsuz taleplerini menfur yollarla birilerine dayatıp bunlar gerçekleşmeyince de darp gibi kaba yöntemlere başvuran bir zihniyete sahip insanların hala olması, ilçemiz adına utanç verici olmuştur. Eğitim sendikaları olarak bu çirkin saldırıyı lanetliyor ve yetkililerden saldırganların cezasız bırakılmamasını istiyoruz.“ diye konuştu.
 
Meydana gelen olay hakkında açıklamada bulunan Altay şunları söyledi: “Görevlerini kanun ve yönetmelikler çerçevesinde yapan okul idarecilerinin, yönetmeliliğin isteği evrakları tamamlamasını istedikleri kantin işletmecisinin kendi isteği ile feshettiği sözleşme ile ilgili bir ay önce aynı kişiler okul müdürünü “konuşabilir miyiz?” diyerek kendi mekânlarına davet ediyor ardından 3-4 kişi darp ediyorlar. Şimdi de okul müdür yardımcısına şehrin en işlek caddesinde 4 kişilik grup olarak saldırıyorlar. Bu kadar gözü dönmüşlük neden? Midyat’taki eğitimciler bunların kim olduğunu iyi bilmektedir. Bunlara tepkisini en güzel şekilde gösterecektir.
 
www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.